Představujeme mláďata z karantény: Pekari Wagnerův

Novinky u zvířat

Zoo Praha  |  23. 04. 2020


Samice vzácného pekariho Wagnerova, která loni v květnu přivedla na svět dvojčata, 29. března 2020 porodila další dvě selata.

Pekari Wagnerův, foto: Petr Hamerník, Zoo Praha Pekari Wagnerův, foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Skupinka tak nyní čítá již sedm zvířat. Narození každého dalšího mláděte je přitom skvělou zprávou pro evropský chov. Až do roku 1971 bylo toto prehistorické zvíře považováno za vyhynulé, pak ale byla objevena populace na pomezí Argentiny, Bolívie a Paraguaye. V současnosti je počet v přírodě odhadován na maximálně několik tisíc jedinců a populace klesá zejména z důvodu odlesňování. Proto také v rámci evropských zoologických zahrad probíhá od roku 2015 záchovný program tohoto druhu, do kterého se zapojila i Zoo Praha.

Mládě můžete podpořit i koupí těchto suvenýrů s tématikou pekari Wagnerova:

      

Představujeme mláďata z karantény: Pekari Wagnerův


V Rezervaci Dja se letos narodilo už druhé gorilí mládě! Foto: Oliver Le Que, Zoo Praha

Svého pátého potomka přivedla na svět samice gorily nížinné Kijivu v pátek 12. dubna po půl jedné v noci. Mládě začalo krátce po porodu pít a zkušená matka o něj velmi dobře pečuje. 

Mládě rybožravé sovy ketupy Pelovy je ve věku tří měsíců dobře pozorovatelné ve voliéře u Pavilonu tučňáků. Foto Petr Hamerník, Zoo Praha

Zoo Praha právě odchovává mládě rybožravé sovy ketupy Pelovy. Vylíhlo se zde na začátku letošního roku a po počátečních výkyvech v hmotnosti i občasné neochotě přijímat potravu je nyní ptáče vitální a prospívá. Zoo Praha...




Přihlášení k newsletteru