Rudolf Švaříček: Z Bhútánu do Kazachstánu

Akce v Zoo Praha

Zoo Praha  |  29. 03. 2016


Cestovatelské přednášky s CK Livingstone každé úterý

Foto: Rudolf Švaříček Foto: Rudolf Švaříček

Úterní podvečery ledna, února a března patří v zoo exotickým dálkám. Ve Vzdělávacím centru u hlavního vchodu proběhne cyklus přednášek, který představí úžasné kouty světa, jimiž vás provedou ostřílení cestovatelé.

Přednášky začínají v 18.00, vstupné na přednášku činí 50 korun.

29. 3. Rudolf Švaříček - Z Bhútánu do Kazachstánu
Audience u krále Bhútánu. Nepálské otřesy i radosti. Pandy i obří Buddhové. Největší klášter světa pro 30 000 mnichů a mnišek. Divoké koňské slavnosti, nomádi s puškami, unikátní závody jaků. Nazdobené krasavice celého Tibetu. Pitoreskní cirkus. Šamanské rituály plné krve a emocí. Propichování tváří i těl, upadání do extáze, rituální obětiny. Nejdelší kamenná zeď mani na světě. Nejposvátenější hory Tibetu. Kláštery půlené zemětřesením. Zásadní místa legendární Hedvábné stezky. Pouštní města i zelené oázy. Čína má hodně největších věcí na světě… Velká zeď i malé duše… Posvátné hory Kazachstánu. Tajemné petroglyfy. Ťan Šan a prý nejkrásnější hora světa – Chan Tengri. Magická Bělucha s centry šamanismu. Tajemná Šambala, vchod do jiného světa… Ochutnáte odlišné světy…!

Rudolf Švaříček: Z Bhútánu do Kazachstánu


Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Oslavte s námi v sobotu 27. dubna Mezinárodní den manulů. Jaké zvíře se skrývá pod tajuplným názvem manul? Odkud pochází, co jej ohrožuje a čím je výjimečný, se dozvíte během celodenního programu.

Foto: Oliver Le Que, Zoo Praha

Nenechte si ve čtvrtek 25. 4. ujít přednášku o erbovním zvířeti Zoo Praha, kterým bezesporu kůň Převalského je. Po letech se vrátil zpět do Zoo Praha do nově vybudovaného expozičního celku Gobi.




Přihlášení k newsletteru