Lovci a kořist

Akce v Zoo Praha

Zoo Praha  |  08. 01. 2016


Pražská zoologická zahrada připravila pro své návštěvníky na tuto sobotu, 23. ledna, speciální akci Lovci a kořist. Zkušení průvodci představí ve Vzdělávacím centru u hlavního vchodu do zoo ty nejzajímavější lovce světa i jejich kořist, která nemusí být tak bezbranná, jak se na první pohled zdá.

Ježek bělobřichý. Foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha Ježek bělobřichý. Foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha

Vztah lovce a kořisti vždy fascinoval. Hbitá šelma sprintuje ke své vyhlídnuté oběti a po několika metrech ji sráží k zemi – to je asi nejčastější představa predátora a jeho kořisti. Příkladů ale můžeme v přírodě najít ohromné množství – pavouk číhající na mouchu, vážka kroužící nad vodou, ledňáček nořící se šipkou pod vodní hladinu. Způsobů lovu a zároveň obranných strategií proti predátorům můžeme nalézt nespočet.

Tuto sobotu 23. ledna 2016 ve Vzdělávacím centru Zoo Praha od 10:00 do 15:00 mají návštěvníci možnost pohlédnout do tajemství života lovců a jejich kořisti. Zpestřením programu bude i krmení malých lovců s možností si na některé z nich sáhnout. Krmení proběhne v 11:00, 12:00, 13:00 a 14:00. Postupně se představí axolotl, gekončík, sklípkan, ježek a fretka.

 

Vzdělávací centrum u hlavního vchodu:

  • 10.00 – 15.00 Lovci a kořist                           
  • 11.00, 12.00, 13.00 a 14.00 Krmení malých lovců

Světoznámá primatoložka Jane Goodall během své řeči před pavilonem Rezervace Dja v Zoo Praha po boku ředitele Zoo Praha Miroslava Bobka. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Světoznámá primatoložka a ochránkyně přírody Jane Goodall dnes pokřtila mládě gorily nížinné narozené před měsícem samici Kijivu v Zoo Praha. Malá gorila dostala jméno Gaia. Současně bylo odtajněno pohlaví tohoto v pořadí...

Klokani v průchozím výběhu Darwinova kráteru. Foto: Oliver Le Que

V neděli 12. května je Den matek. I my jej v zoo oslavíme.




Přihlášení k newsletteru