Návraty krále Alp

Akce v Zoo Praha

František Tymr  |  10. 06. 2015


Neděle 14. června 2015

Sup mrchožravý. Foto: Archiv Zoo Praha Sup mrchožravý. Foto: Archiv Zoo Praha

V neděli pokračujeme v představování programů na záchranu ohrožených druhů v divočině, tentokrát o supech a orlosupech.

Supi a orlosupi patří mezi nejmajestátnějšími ptáky Evropy. Přesto patří mezi skupinu nejohroženější. Zoo Praha se dlouhodobě zapojuje do projektu návratu orlosupa bradatého v Alpách. V roce 2013 jsme také navázali spolupráci s bulharskou ochranářskou organizací Green Balkans projekt, jehož dlouhodobým cílem je reintrodukce nejhroženějších evropských supů - supů mrchožravých.

Na tyto projekty přispívá 2 korunami ze vstupného každý návštěvník zoo. Pokud se chcete dozvědět, kde a jak tyto peníze pomáhají, navštivte tuto neděli Velkou voliéru dravců.

  • Velká voliéra dravců
    10.00 – 16.00 hod

 


Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

V pondělí 1. dubna, „na apríla“, můžete od 10 do 15 hodin volat na speciální aprílovou linku 296 112 300 panu Hrochovi, který rád zodpoví všechny vaše zvídavé dotazy.

Expozici Gobi (nejen) pro koně Převalského otevřela Zoo Praha v sobotu. Během nadcházejícího víkendu ji mohou zájemci poznat během speciálních prohlídek s průvodcem, které začínají oba dny ve 14 hodin u horní stanice lanovky. Foto Petr Hamerník, Zoo Praha

Velikonoční víkend v Zoo Praha nabídne honbu za pokladem, zdarma komentované prohlídky nové expozice Gobi i exkurzi do Ptačích mokřadů, které před pár dny obydlely nejvzácnější kachny světa, působiví morčáci paranští. Oba...




Přihlášení k newsletteru