Vodní svět a jeho obyvatelé

Akce v Zoo Praha

Dusan Mandat  |  21. 04. 2015


Nahlédněte do světa živočichů, kteří ve vodě hledají potravu, vhodné místo pro stavbu hnízda nebo úkryt před predátory.

Tapír čabrakový, foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha Tapír čabrakový, foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha

Po celý víkend 25. – 26. dubna jsou pro vás připravena speciální komentovaná setkání, kde se dozvíte, jak přišel chápan ke svému jménu, proč se některé antilopy schovávají do vody nebo k čemu má tapír chobot.

V neděli se Zoo Praha přidá k oslavám Mezinárodního dne tapírů. Tento den vyhlašují světové zoologické zahrady pravidelně na konci dubna na podporu jedinečných, avšak ohrožených lichokopytníků - tapírů. Jedním z hlavních ohrožení pro tapíry čabrakové v Jihovýchodní Asii je rostoucí produkce palmového oleje, která vede k devastaci jejich přirozeného prostředí. Přijďte se podívat k informačnímu stánku ve Vodním světě a zjistěte, jak i vy můžete pomoci chránit tapíry v jejich přirozeném prostředí.

Komentovaná setkání a krmení:                                                              

  • 11.00 Tapíři čabrakoví
  • 12.30 Guerézy
  • 13.30 Sitatungy
  • 14.00 Tapíři jihoameričtí (jen v neděli)
  • 14.30 Chápani
  • 15.30 Giboni
  • 10.00 – 16.00 Vodní svět a jeho obyvatelé
    Informační stánek u občerstvení Vodní svět

Štětkouni afričtí patří vedle goril nížinných k nejatraktivnějším obyvatelům pavilonu Rezervace Dja. Jméno dostali podle protáhlých ušních boltců zakončených štětkou delších chlupů. Foto Petr Hamerník, Zoo Praha

Zkraťte si čekání na Ježíška návštěvou zoo! Děti do 15 let od nás na Štědrý den obdrží dárek v podobě vstupu za pouhou jednu korunu. Jejich dospělý doprovod potom zaplatí za vstup 100 Kč v rámci speciální slevy, která...

Sob karelský. Foto Petr Hamerník, Zoo Praha

Zoo Praha přichystala pro veřejnost vánoční dárek. Vstupné bude stát pouhých 100 Kč, a to po celé vánoční prázdniny od pondělí 22. prosince až do neděle 4. ledna. Speciální sleva platí pro všechny – dospělé, studenty,...




Přihlášení k newsletteru