Největší a nejtěžší: Jak žijí sloni a hroši

Akce v Zoo Praha

Dusan Mandat  |  04. 03. 2015


Kolik potravy denně sežere slon? Věděli jste, že hroši se rodí pod vodou?

Foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha Foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha

Měsíc březen je v pražské zoo věnován zvířecím rekordům. Tento víkend  7. a 8. března, nahlédneme do světa těch největších a nejtěžších v pražské zoo. Pokud by vás zajímalo, kolik váží hroch, jak si hroší samec značí své teritorium nebo jak vznikl chobot slona, pak si nenechte ujít speciální komentovaná setkání v Pavilonu hrochů a v Údolí slonů, která jsme pro Vás připravili vždy v každou celou hodinu. Zkušení průvodci vám rádi zodpoví vaše otázky týkající se jak zvířat z pražské zoo, tak života jejich příbuzných ve volné přírodě.

Všechny určitě zaujme sloní trenažér umístěný v Údolí slonů, na kterém si malí i velcí mohou na vlastní kůži vyzkoušet jízdu na slonovi.

Foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha


Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

V pondělí 1. dubna, „na apríla“, můžete od 10 do 15 hodin volat na speciální aprílovou linku 296 112 300 panu Hrochovi, který rád zodpoví všechny vaše zvídavé dotazy.

Expozici Gobi (nejen) pro koně Převalského otevřela Zoo Praha v sobotu. Během nadcházejícího víkendu ji mohou zájemci poznat během speciálních prohlídek s průvodcem, které začínají oba dny ve 14 hodin u horní stanice lanovky. Foto Petr Hamerník, Zoo Praha

Velikonoční víkend v Zoo Praha nabídne honbu za pokladem, zdarma komentované prohlídky nové expozice Gobi i exkurzi do Ptačích mokřadů, které před pár dny obydlely nejvzácnější kachny světa, působiví morčáci paranští. Oba...




Přihlášení k newsletteru