Výstava „Po čem chodí žirafy“

Akce v Zoo Praha

Zoo Praha  |  18. 06. 2014


Víte, po čem chodí naše žirafy? V rámci Dne hledačů pokladů vám to prozradí výstava předmětů, které byly objeveny během čištění výběhu Africká savana. Vernisáž proběhne v sobotu 21. června 2014 ve 14 hod v Galerii Gočár.

„Po čem chodí žirafy“, foto: Martin Smrček, Zoo Praha „Po čem chodí žirafy“, foto: Martin Smrček, Zoo Praha

Na začátku stál záměr vyčistit výběh žiraf od nežádoucích kovových předmětů. Nálezy byly nakonec natolik překvapující, že vydaly na výstavu, na kterou vás pražská zoo tímto srdečně zve. Přijďte se podívat do Galerie Gočár, která je umístěna v Gočárových domech v západní části zahrady a můžete se stejně jako naše žirafy projít historií díky starým mincím, šperkům a dalším nálezům, z nichž ten nejstarší spadá až do období stěhování národů.

Vernisáž výstavy proběhne v sobotu 21. června ve 14 hodin. Pro zájemce jsme připravili možnost vyzkoušet si během vernisáže detektor kovů na „cvičném nalezišti“. Nalezené předměty si samozřejmě můžete odnést domů.


Světoznámá primatoložka Jane Goodall během své řeči před pavilonem Rezervace Dja v Zoo Praha po boku ředitele Zoo Praha Miroslava Bobka. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Světoznámá primatoložka a ochránkyně přírody Jane Goodall dnes pokřtila mládě gorily nížinné narozené před měsícem samici Kijivu v Zoo Praha. Malá gorila dostala jméno Gaia. Současně bylo odtajněno pohlaví tohoto v pořadí...

Klokani v průchozím výběhu Darwinova kráteru. Foto: Oliver Le Que

V neděli 12. května je Den matek. I my jej v zoo oslavíme.




Přihlášení k newsletteru