Běh dvojic Zakázankou

Akce v Zoo Praha

Michal Šťastný  |  16. 03. 2014


V pražské zoo se v neděli uskuteční druhý ročník Běhu dvojic Zakázankou. Zúčastní se ho i špičky českého sportu – moderní pětibojař David Svoboda a badmintonista Petr Koukal.

Pohár pro vítěze, foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha Pohár pro vítěze, foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha

Stezka Zakázanka, která vede napříč skalním masivem a spojuje severní a jižní část areálu pražské zoo, byla po dlouhých čtyřech desetiletích znovu zpřístupněna. U příležitosti jejího slavnostního otevření v roce 2013 uspořádala pražská zoo první ročník Běhu dvojic Zakázankou. V neděli 16. března mezi 10. a 14. hodinou vyrazí na trasu dlouhou 500 a 1500 m další sportovní páry. Uskuteční se druhý ročník tohoto netradičního běhu. Účast přislíbili i olympijský vítěz, moderní pětibojař David Svoboda a mnohonásobný mistr republiky, badmintonista Petr Koukal.

„David Svoboda zastupuje Českou olympijskou nadaci, která umožňuje sportovat i sociálně slabším dětem a přispívá na sportovní vybavení, kurzy, kroužky či soustředění,“ vysvětluje mluvčí Českého olympijského výboru Alexandr Kliment a dodává: „Věřím, že jeho přítomnost stejně jako účast předsedy Komise sportovců Petra Koukala naláká do zoo co nejvíce rodičů a dětí.“

Běh Zakázankou je vypsán pro závodníky ve dvou kategoriích. Soutěžit mohou dvojice tvořené dospělým běžcem a dítětem (do 15 let) a dvěma dospělými. Na všechny páry, které doběhnou do cíle, čeká odměna. Hlavní cenou je pohár ředitele zoo a možnost vypravit se do zázemí chovu žiraf nebo lachtanů.

„Loňský ročník se setkal s velkým ohlasem. Rozhodli jsme se proto udělat z Běhu dvojic tradiční akci, která bude nedílnou součástí našich programů i v dalších letech. Věříme, že návštěva zázemí, setkání se zvířaty nebo jejich krmení je tou nejlepší odměnou pro vítěze tohoto netradičního běhu v prostředí zoo,“ uzavírá Martin Smrček, vedoucí Oddělení programu a obsahu Zoo Praha.

Zájemci o účast v Běhu dvojic Zakázankou se musí registrovat emailem na adrese caltova@zoopraha.cz, a to do pátku 14. března 16 hodin. Spolu s potvrzením registrace obdrží závodníci také informace o přesné době startu a další pokyny.

POZOR! Další registrace běžců je možná také v den konání akce, a to přímo na místě.

Pravidla závodu

Běhu dvojic Zakázankou je vypsán ve dvou kategoriích:

  • 1. kategorie - dvojice tvořené dospělým běžcem a dítětem (do 15 let). Trasa dlouhá 500 m, start u Voliéry velkých dravců, cíl u horní části Zakázanky.
  • 2. kategorie - dvojice dospělých běžců. Trasa dlouhá 1500 m. Start i cíl je u Voliéry velkých dravců.

Výhry pro vítěze v obou kategoriích:

  • 1. místo - Pohár ředitele zoo, výprava 4 osob do zázemí chovu žiraf
  • 2. místo – Výprava 4 osob do zázemí chovu lachtanů
  • 3. místo – Dárky ze Zoo Praha

Běh Zakázankou r. 2013 - 1. ročník


Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

V pondělí 1. dubna, „na apríla“, můžete od 10 do 15 hodin volat na speciální aprílovou linku 296 112 300 panu Hrochovi, který rád zodpoví všechny vaše zvídavé dotazy.

Expozici Gobi (nejen) pro koně Převalského otevřela Zoo Praha v sobotu. Během nadcházejícího víkendu ji mohou zájemci poznat během speciálních prohlídek s průvodcem, které začínají oba dny ve 14 hodin u horní stanice lanovky. Foto Petr Hamerník, Zoo Praha

Velikonoční víkend v Zoo Praha nabídne honbu za pokladem, zdarma komentované prohlídky nové expozice Gobi i exkurzi do Ptačích mokřadů, které před pár dny obydlely nejvzácnější kachny světa, působiví morčáci paranští. Oba...




Přihlášení k newsletteru