Den mořských savců

Akce v Zoo Praha

Zoo Praha  |  08. 01. 2014


Mezinárodní den lachtanů, tuleňů a velryb se slaví každoročně desátý lednový den již od roku 1946, kdy byla podepsána mezinárodní úmluva o regulaci velrybářství.

Foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha Foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha

V neděli 12. 1. s námi v Zoo Praha můžete tento Den mořských savců oslavit i Vy. Nenechte si ujít jedinečnou podívanou na cvičení lachtanů. Do zajímavostí ze života velryb vás při své přednášce v 14.00 ve Vzdělávacím centru zasvětí veterinář Zoo Praha MVDr. Roman Vodička, Ph.D.

Pokud u nás chcete strávit i nedělní dopoledne je pro vás připraven program ve Vzdělávacím centru, kde se budete moci ohřát a zároveň si hravou cestou vyzkoušet, jak se žije živočichům žijícím na pólech.

  • 13.00                Cvičení lachtanů
  • 14.00                Přednáška: Zajímavosti ze života velryb
  • 10.00 – 13.00    Od pólu k pólu

 


Světoznámá primatoložka Jane Goodall během své řeči před pavilonem Rezervace Dja v Zoo Praha po boku ředitele Zoo Praha Miroslava Bobka. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Světoznámá primatoložka a ochránkyně přírody Jane Goodall dnes pokřtila mládě gorily nížinné narozené před měsícem samici Kijivu v Zoo Praha. Malá gorila dostala jméno Gaia. Současně bylo odtajněno pohlaví tohoto v pořadí...

Klokani v průchozím výběhu Darwinova kráteru. Foto: Oliver Le Que

V neděli 12. května je Den matek. I my jej v zoo oslavíme.




Přihlášení k newsletteru