Evžen Kůs, Roman Vodička: Návrat divokých koní

Akce v Zoo Praha

Michal Šťastný  |  18. 11. 2013


Přednáškový cyklus "Pomáháme jim přežít"

Klisna Barča vybíhá do stepi. Foto: Petr Jan Juračka, Zoo Praha Klisna Barča vybíhá do stepi. Foto: Petr Jan Juračka, Zoo Praha

Přednáška 19. 11. 2013 - Z Prahy se do Mongolska vrátilo od roku 2011 už 12 koní. Prožijte s námi cestu do divočiny zatím posledních z nich. Barča, Jácint, Spange a Lotusz se vydaly z Dolního Dobřejova na Benešovsku do Gobi B letos v červenci. V transportních bednách strávily na cestě armádním letounem i na korbách náklaďáků 35 hodin. Náročnou cestu zvládly bez potíží a dnes již následují divokého hřebce Mogoie. Brzy se snad dočkají hříbat.

Listopadové úterky v pražské zoo patří in situ projektům. Přednáškový cyklus „Pomáháme jim přežít“ představuje snahy zahrady o záchranu koně Převalského, goril nížinných, gaviálů indických nebo orlosupů bradatých.

 


Užovka podplamatá, foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Letos se v rámci této celosvětové akce, v neděli 20. 4. zaměříme na ochranu přírody v Česku a seznámíme se s volně žijícími živočichy na území zoologické zahrady.

Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Exotické rajky, proslulé nádhernými pery a propracovanými zásnubními tanci, nově osídlí novoguinejskou expozici v Rákosově pavilonu. Oficiálně je budeme představovat v sobotu 13. dubna. Na tematické hry se můžete těšit mezi...




Přihlášení k newsletteru