Pokřtili jsme mláďata psů pralesních

Akce v Zoo Praha

Jana Jirátová  |  18. 11. 2013


Andy, Mary, Lou a Sara!

Křtiny mláďat psů pralesních, foto (c) Stanislav Pecháček Křtiny mláďat psů pralesních, foto (c) Stanislav Pecháček

V neděli 17. listopadu 2013 v rámci Dne psovitých šelem pokřtil herec Jan Potměšil čtyřčata psů pralesních. Štěňata, která se narodila 18. července letošního roku, dostala jména Andy, Mary, Lou a Sara.

Na úspěšný odchov této vzácné šelmy, kterou můžete vidět v České republice jen v Praze, jsme čekali dlouhých 12 let!

Dopolední program byl věnován ukázkám práce vodících psů Nadačního fondu Mathilda. Návštěvníci si tak mohli na vlastní kůži vyzkoušet, jak pomáhá nevidomému vodící pejsek s jeho každodenními problémy.

Ukázka práce vodících psů Nadačního fondu Mathilda. Foto: Stanislav Pecháček


Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

V pondělí 1. dubna, „na apríla“, můžete od 10 do 15 hodin volat na speciální aprílovou linku 296 112 300 panu Hrochovi, který rád zodpoví všechny vaše zvídavé dotazy.

Expozici Gobi (nejen) pro koně Převalského otevřela Zoo Praha v sobotu. Během nadcházejícího víkendu ji mohou zájemci poznat během speciálních prohlídek s průvodcem, které začínají oba dny ve 14 hodin u horní stanice lanovky. Foto Petr Hamerník, Zoo Praha

Velikonoční víkend v Zoo Praha nabídne honbu za pokladem, zdarma komentované prohlídky nové expozice Gobi i exkurzi do Ptačích mokřadů, které před pár dny obydlely nejvzácnější kachny světa, působiví morčáci paranští. Oba...




Přihlášení k newsletteru