Rajky v Zoo Praha

Akce v Zoo Praha

Zoo Praha  |  11. 04. 2024


Exotické rajky, proslulé nádhernými pery a propracovanými zásnubními tanci, nově osídlí novoguinejskou expozici v Rákosově pavilonu. Oficiálně je budeme představovat v sobotu 13. dubna. Na tematické hry se můžete těšit mezi 10. a 16. hodinou.

Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Rajky jsou jedněmi z nejznámějších obyvatel Nové Guineje. V Rákosově pavilonu v dolní části Zoo Praha budou od 13. dubna k vidění rajky královské a rajky volavé z amerického chovu v San Diegu. 

Program na sobotu 13. dubna

10.00–16.00 Informační stanoviště

Dva druhy rajek se nově představí v Rákosově pavilonu, přijďte se s nimi seznámit a zjistit, proč se rajkám říká tanečníci ptačí říše. Dozvíte se, podle čeho hodnotí samičky kvalitu partnerů a vyzkoušíte si jejich jedinečnou taneční choreografii. Pro děti bude také připravená výtvarná dílna, kde si vyrobí pestrobarevnou rajku z papíru.
  - Představení dvou nových druhů rajek
  - Hry a kvízy pro malé i velké
  - Výtvarná dílna
    před vstupem do Rákosova pavilonu

 

Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha 

Mohlo by Vás zajímat
  - Rajka volavá - lexikon zvířat
  - Zoo Praha smí chovat unikátní "tančící" rajky

 

 


Světoznámá primatoložka Jane Goodall během své řeči před pavilonem Rezervace Dja v Zoo Praha po boku ředitele Zoo Praha Miroslava Bobka. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Světoznámá primatoložka a ochránkyně přírody Jane Goodall dnes pokřtila mládě gorily nížinné narozené před měsícem samici Kijivu v Zoo Praha. Malá gorila dostala jméno Gaia. Současně bylo odtajněno pohlaví tohoto v pořadí...

Klokani v průchozím výběhu Darwinova kráteru. Foto: Oliver Le Que

V neděli 12. května je Den matek. I my jej v zoo oslavíme.




Přihlášení k newsletteru