Ryšavého knihovníka v Zoo Praha pokřtila Lucie Bílá

Akce v Zoo Praha

Zoo Praha  |  29. 09. 2022


Nejnovější knihu sloupků ředitele Zoo Praha Miroslava Bobka nazvanou Ryšavý knihovník pokřtila zpěvačka Lucie Bílá v rámci včerejšího slavnostního otevření Rezervace Dja.

Knihu pokřtila zpěvačka Lucie Bílá. Foto Petr Hamerník, Zoo Praha Knihu pokřtila zpěvačka Lucie Bílá. Foto Petr Hamerník, Zoo Praha

Jde o knihu, která pojednává nejen o zoo a jejím zákulisí, ale také o zvířatech v různých koutech světa a o práci ochránců přírody.

Kmotra nové knihy ředitele zoo Lucie Bílá při křtu uvedla: „V pražské zoo se už cítím jako doma – pokřtila jsem gorilí mládě, namluvila a dokonce i nazpívala audio verzi Gorilích pohádek. I proto jsem dnes přijala pozvání ke křtu Ryšavého knihovníka. Je mi pokaždé velkou ctí přijít do Zoo Praha a podílet se na jejích projektech.“

Ryšavého knihovníka doporučuje i světoznámá primatoložka a ochránkyně přírody Jane Goodall, která k němu napsala předmluvu: „Přečetla jsem si Miroslavovu předchozí knihu Supi v hotelu Continental, která se mi moc líbila, a těším se i na další.“

Knihu můžete zakoupit nejen v knihkupectvích, ale také v Zoo Praha a na jejím e-shopu. Tam si lze objednat výtisk s podpisem a případně i věnováním autora.

Ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek se svou nejnověji vydanou knihou nazvanou Ryšavý knihovník. Foto Khalil Baalbaki, Zoo Praha 


Jed pralesničky strašné, nejjedovatější žáby světa, může podle některých autorů stačit k usmrcení 10 000 myší, 15 lidí či dvou slonů. Smrtelná dávka pro průměrného člověka je zhruba 100 mikrogramů, tedy ekvivalent váhy dvou zrnek kuchyňské soli. Foto Petr Hamerník, Zoo Praha

Tento týden mají návštěvníci Zoo Praha poslední šanci spatřit desítky druhů pestře zbarvených jedovatých pralesniček. V Galerii Gočárovy domy budou k vidění jen do neděle 14. září. Poslední komentovaná prohlídka s chovateli...

(c) Divadlo Hurvínka a Spejbla

Od středy 10. září po následující tři dny do Zoo Praha opět zavítá Divadlo Spejbla a Hurvínka.




Přihlášení k newsletteru