Zvířata v Zoo Praha si pochutnají na vánočních stromcích

Akce v Zoo Praha

Alena Maděrová  |  27. 12. 2021


Šedesát neprodaných vánočních stromků – přesně tolik jich dostala pražská zoologická zahrada během vánočních svátků. Od pondělí do středy tak proběhnou speciální komentovaná krmení a setkání se zvířaty, během kterých potěší nejen žirafy, ale také zubry, slony nebo gorily.

Od 27. do 29. prosince budou zvířata v Zoo Praha dostávat nevyužité vánoční stromky. Foto Petr Hamerník, Zoo Praha Od 27. do 29. prosince budou zvířata v Zoo Praha dostávat nevyužité vánoční stromky. Foto Petr Hamerník, Zoo Praha

Darované jedle nyní chovatelé předají vybraným zvířatům. Pochutnají si na nich především kopytníci, pro další zvířata, jako jsou například papoušci nestoři kea nebo medojedi, budou vítaným enrichmentem. Zvířata navíc dostanou krmivo, které jim na Štědrý den přinesli návštěvníci. Mezi nejhojněji zastoupené dary patřila jablka, kterých se sešlo celkem 680 kilogramů. Druhým nejdarovanějším krmivem byla mrkev s 560 kilogramy a na třetím místě se umístilo 530 kilogramů suchého pečiva.

Nadílka u zvířat 27.–29. prosince

  • 10.00 Nestoři kea
  • 10.30 Žirafy núbijské
  • 11.00 Medojedi
  • 12.00 Zubři
  • 12.15 Bizoni
  • 12.30 Losi evropští
  • 13.00 Sloni indičtí
  • 13.30 Levharti mandžuští (pouze 27. 12.)
  • 13.30 Hyeny čabrakové (pouze 28. 12.)
  • 13.30 Vlci eurasijští (pouze 29. 12.)
  • 14.30 Paovce hřivnaté
  • 15.00 Gorily nížinné

Jehličnany chutnají i losům, jejich komentované krmení proběhne v 12.30. Foto Petr Hamerník, Zoo Praha


Užovka podplamatá, foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Letos se v rámci této celosvětové akce v neděli 21. dubna zaměříme na ochranu přírody v Česku a seznámíme se s volně žijícími živočichy na území zoologické zahrady.

Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Exotické rajky, proslulé nádhernými pery a propracovanými zásnubními tanci, nově osídlí novoguinejskou expozici v Rákosově pavilonu. Oficiálně je budeme představovat v sobotu 13. dubna. Na tematické hry se můžete těšit mezi...




Přihlášení k newsletteru