Oslava u lidoopů a výtvarná soutěž

Akce v Zoo Praha

Zoo Praha  |  12. 11. 2021


V listopadu budou mít narozeniny hned dva z našich lidoopů. Gorilí samec Richard oslaví 9. listopadu 30 let a 17. listopadu uplyne rok ode dne, kdy se v Zoo Praha narodil malý orangutan Kawi. Přijďte s námi tato krásná výročí oslavit v sobotu 13. listopadu.

Samec gorily nížinné Richard oslaví 30. narozeniny – narodil se 9. listopadu 1991 v německém Frankfurtu nad Mohanem. Do Prahy dorazil v listopadu 2003, aby se zde stal novým vůdčím samcem naší gorilí skupiny. Autor: Petr Hamerník, Zoo Praha Samec gorily nížinné Richard oslaví 30. narozeniny – narodil se 9. listopadu 1991 v německém Frankfurtu nad Mohanem. Do Prahy dorazil v listopadu 2003, aby se zde stal novým vůdčím samcem naší gorilí skupiny. Autor: Petr Hamerník, Zoo Praha

Narozeninové překvapení od nás dostanou jak orangutani, tak skupina goril. A vy se při tom můžete dozvědět něco o životě lidoopů u nás v zoo i o gorilách v Africe a orangutanech na Sumatře. V rámci oslav se navíc můžete zapojit do výtvarné soutěže o hodnotné ceny.

NÁVŠTĚVNICKÁ SOUTĚŽ O NEJLEPŠÍ NAROZENINOVÉ PORTRÉTY RICHARDA A KAWIHO

Pošlete nám nejpozději do 10. listopadu portrét některého z našich oslavenců a soutěžte o suvenýry s motivy goril a orangutanů.

Portrét Kawiho nebo Richrada (nebo obou) můžete namalovat či vymodelovat a poté přinést na informační centrum u hlavního vchodu s přiloženými kontaktními informacemi (jméno a příjmení soutěžícího a kontaktní e-mail či telefon) či poslat jeho fotografii e-mailem s předmětem „portrét Kawiho“ nebo „portrét Richarda“ na adresu soutez@zoopraha.cz.

V sobotu 13. listopadu na vás čeká:

  • Poutavý výklad během předávání narozeninových překvapení pro naše oslavence. Povíme si o důležitých tématech týkajících se těchto primátů. Připravte si zvídavé dotazy a odnesete si nejen hezký zážitek, ale i zajímavé poznatky!
  • Vyhodnocení soutěže o nejlepší portrét Kawiho a Richarda

Harmonogram dne:

  • 10.00 Předání narozeninového prvku orangutaní rodině s odborným výkladem o orangutanech. Z důvodu uzavření Indonéské džungle bude předání promítáno na obrazovku u Vzdělávacího centra.
    Předání cen vítězům soutěže o nejlepší portrét Kawiho u Vzdělávacího centra.
  • 15.00 Předání narozeninového prvku gorilímu samci a členům naší gorilí skupiny doplněné odborným komentářem. Předání cen vítězům soutěže o nejlepší portrét Richarda.
  • 10.00–16.00 Doprovodný program na téma Lidoopi v ohrožení v Pavilonu goril

Mládě orangutana sumaterského Pustakawan, zkráceně Kawi se narodilo 17. listopadu 2020. Letos tedy oslaví první narozeniny. Autor: Tereza Mrhálková, Zoo Praha 


Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

V pondělí 1. dubna, „na apríla“, můžete od 10 do 15 hodin volat na speciální aprílovou linku 296 112 300 panu Hrochovi, který rád zodpoví všechny vaše zvídavé dotazy.

Expozici Gobi (nejen) pro koně Převalského otevřela Zoo Praha v sobotu. Během nadcházejícího víkendu ji mohou zájemci poznat během speciálních prohlídek s průvodcem, které začínají oba dny ve 14 hodin u horní stanice lanovky. Foto Petr Hamerník, Zoo Praha

Velikonoční víkend v Zoo Praha nabídne honbu za pokladem, zdarma komentované prohlídky nové expozice Gobi i exkurzi do Ptačích mokřadů, které před pár dny obydlely nejvzácnější kachny světa, působiví morčáci paranští. Oba...




Přihlášení k newsletteru