Oslava u lidoopů a výtvarná soutěž

Akce v Zoo Praha

Zoo Praha  |  12. 11. 2021


V listopadu budou mít narozeniny hned dva z našich lidoopů. Gorilí samec Richard oslaví 9. listopadu 30 let a 17. listopadu uplyne rok ode dne, kdy se v Zoo Praha narodil malý orangutan Kawi. Přijďte s námi tato krásná výročí oslavit v sobotu 13. listopadu.

Samec gorily nížinné Richard oslaví 30. narozeniny – narodil se 9. listopadu 1991 v německém Frankfurtu nad Mohanem. Do Prahy dorazil v listopadu 2003, aby se zde stal novým vůdčím samcem naší gorilí skupiny. Autor: Petr Hamerník, Zoo Praha Samec gorily nížinné Richard oslaví 30. narozeniny – narodil se 9. listopadu 1991 v německém Frankfurtu nad Mohanem. Do Prahy dorazil v listopadu 2003, aby se zde stal novým vůdčím samcem naší gorilí skupiny. Autor: Petr Hamerník, Zoo Praha

Narozeninové překvapení od nás dostanou jak orangutani, tak skupina goril. A vy se při tom můžete dozvědět něco o životě lidoopů u nás v zoo i o gorilách v Africe a orangutanech na Sumatře. V rámci oslav se navíc můžete zapojit do výtvarné soutěže o hodnotné ceny.

NÁVŠTĚVNICKÁ SOUTĚŽ O NEJLEPŠÍ NAROZENINOVÉ PORTRÉTY RICHARDA A KAWIHO

Pošlete nám nejpozději do 10. listopadu portrét některého z našich oslavenců a soutěžte o suvenýry s motivy goril a orangutanů.

Portrét Kawiho nebo Richrada (nebo obou) můžete namalovat či vymodelovat a poté přinést na informační centrum u hlavního vchodu s přiloženými kontaktními informacemi (jméno a příjmení soutěžícího a kontaktní e-mail či telefon) či poslat jeho fotografii e-mailem s předmětem „portrét Kawiho“ nebo „portrét Richarda“ na adresu soutez@zoopraha.cz.

V sobotu 13. listopadu na vás čeká:

  • Poutavý výklad během předávání narozeninových překvapení pro naše oslavence. Povíme si o důležitých tématech týkajících se těchto primátů. Připravte si zvídavé dotazy a odnesete si nejen hezký zážitek, ale i zajímavé poznatky!
  • Vyhodnocení soutěže o nejlepší portrét Kawiho a Richarda

Harmonogram dne:

  • 10.00 Předání narozeninového prvku orangutaní rodině s odborným výkladem o orangutanech. Z důvodu uzavření Indonéské džungle bude předání promítáno na obrazovku u Vzdělávacího centra.
    Předání cen vítězům soutěže o nejlepší portrét Kawiho u Vzdělávacího centra.
  • 15.00 Předání narozeninového prvku gorilímu samci a členům naší gorilí skupiny doplněné odborným komentářem. Předání cen vítězům soutěže o nejlepší portrét Richarda.
  • 10.00–16.00 Doprovodný program na téma Lidoopi v ohrožení v Pavilonu goril

Mládě orangutana sumaterského Pustakawan, zkráceně Kawi se narodilo 17. listopadu 2020. Letos tedy oslaví první narozeniny. Autor: Tereza Mrhálková, Zoo Praha 


Světoznámá primatoložka Jane Goodall během své řeči před pavilonem Rezervace Dja v Zoo Praha po boku ředitele Zoo Praha Miroslava Bobka. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Světoznámá primatoložka a ochránkyně přírody Jane Goodall dnes pokřtila mládě gorily nížinné narozené před měsícem samici Kijivu v Zoo Praha. Malá gorila dostala jméno Gaia. Současně bylo odtajněno pohlaví tohoto v pořadí...

Klokani v průchozím výběhu Darwinova kráteru. Foto: Oliver Le Que

V neděli 12. května je Den matek. I my jej v zoo oslavíme.




Přihlášení k newsletteru