S predátorem tváří v tvář. Exkluzivní návštěvy zázemí s krokodýly kubánskými

Akce v Zoo Praha

Zoo Praha  |  10. 05. 2023


Navštivte Kalypsó a Sapfó, dvě čistokrevné samičky jednoho z nejvzácnějších krokodýlů světa. Ve speciálně upraveném chovatelském zázemí, které je jinak běžně nepřístupné, budete svědky krmení těchto nebezpečných predátorů a odnesete si nezapomenutelný zážitek.

Snímek samice Sapfó během krmení byl pořízen fotoaparátem na dálkové ovládání. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha Snímek samice Sapfó během krmení byl pořízen fotoaparátem na dálkové ovládání. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Krokodýli kubánští patří k nejvzácnějším a nejohroženějším krokodýlům světa. Vyskytují se pouze v bažinách poloostrova Zapata na Kubě a v bažinách Lanier na kubánském Ostrově mládeže. Dosahují délky kolem tří metrů a jejich potravou jsou měkkýši, ryby, savci i ptáci, o něž se neváhají poprat.

Zážitkový program v Zoo Praha zahrnuje exkluzivní návštěvu zázemí krokodýlů kubánských spojenou s odborným výkladem chovatele a krmením krokodýlů (to provádí chovatel Zoo Praha).

Program probíhá každou lichou neděli od 15.15 a je kapacitně omezen na 6 osob.
Délka programu: 20–30 minut (doba trvání návštěvy zázemí je individuální dle momentální situace)

Harmonogram programu

• 15.15 hod - Uvítání návštěvníků u severního vchodu (vedle občerstvení u Hrocha), přesun do zázemí chovu krokodýlů kubánských
• 15.25 hod – Návštěva zázemí
• 15.45 – 15.55 hod – Ukončení návštěvy, předání certifikátu.
(Doba trvání návštěvy zázemí je individuální dle momentální situace)

Cena: 300 Kč/os. (Cena zahrnuje účast na zážitkovém programu a speciální edici pamětního certifikátu. V ceně není zahrnuto vstupné do areálu Zoo Praha, bez něhož nelze program absolvovat.)

Vybrané finanční prostředky budou poukázány na sbírkové konto Pomáháme jim přežít a poslouží k ochraně ohrožených druhů zvířat v místě jejich přirozeného výskytu.*

Zážitkový program si můžete objednat na našem e-shopu.

Program je nutné objednávat minimálně s předstihem 4 dnů.

Program není vhodný pro děti! Dětem do 6 let nebude účast na programu umožněna. Návštěvníci do 18 let se mohou zúčastnit jen v doprovodu dospělé osoby.

Krokodýl kubánský během krmení. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Upozornění

  • V prostoru chovného zázemí panuje teplota vyšší než 30 °C, kterou vzhledem k chovným podmínkám zvířat není možné nijak regulovat. Program tedy není vhodný pro osoby s nízkou snášenlivostí vyšší teploty.
  • Vzhledem k charakteru přístupové lávky není možné absolvovat program v obuvi s úzkým či vysokým podpatkem! Prostor zázemí není bezbariérový. Program tedy není vhodný pro osoby se sníženou schopností pohybu a orientace.
  • Během programu je přísně zakázáno pořizovat jakékoliv fotografie či jiné audiovizuální záznamy! Při neuposlechnutí tohoto pokynu budete vyzváni ke smazání záznamů a můžete být z následujícího programu vyloučeni.
  • Účast na programu je podmíněna vyplněním a podepsáním „Prohlášení účastníka“. Originál prohlášení obdržíte od pověřeného zaměstnance Zoo Praha před začátkem programu. Bez podepsaného prohlášení nebude vaše účast na programu možná.

*Z každého prodaného voucheru na zážitkový program bude odvedena částka 247,93 Kč bez DPH na sbírku Pomáháme jim přežít. Pořadatelem akce je Zoologická zahrada hl. m. Prahy, sbírka byla oznámena Magistrátu hl. m. Prahy a koná se za účelem získání peněžitých příspěvků na podporu vybraných projektů a ochranářských a výzkumných organizací, jednak finanční, materiálovou, technickou, organizační a odbornou pomocí a spoluprací, k dokumentaci využití finančních prostředků a k realizaci vlastních ochranářských, vzdělávacích a osvětových projektů přispívajících k ochraně ohrožených druhů živočichů a k ochraně přírody, zejména v zemích třetího světa. 

 

 

 


Světoznámá primatoložka Jane Goodall během své řeči před pavilonem Rezervace Dja v Zoo Praha po boku ředitele Zoo Praha Miroslava Bobka. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Světoznámá primatoložka a ochránkyně přírody Jane Goodall dnes pokřtila mládě gorily nížinné narozené před měsícem samici Kijivu v Zoo Praha. Malá gorila dostala jméno Gaia. Současně bylo odtajněno pohlaví tohoto v pořadí...

Klokani v průchozím výběhu Darwinova kráteru. Foto: Oliver Le Que

V neděli 12. května je Den matek. I my jej v zoo oslavíme.




Přihlášení k newsletteru