Nejjedovatější žáby světa, neuvěřitelná škála barev. Vernisáž unikátní výstavy šípové žáby v Zoo Praha

Akce v Zoo Praha

Lenka Pastorčáková  |  14. 08. 2019


Chcete vidět nejjedovatější žábu naší planety? Víte, jak se smrtící jed dostane do žabí kůže? Nebo máte chuť přesvědčit se na vlastní oči o neuvěřitelné barevné kráse žab, které indiáni využívají k přípravě jedových šipek? Zoo Praha zve na výstavu pralesniček neboli šípových žab. Kolekce jejich třiceti pestrobarevných zástupců dosud nikdy nebyla veřejnosti v Česku představena. Program vernisáže začíná v sobotu ve 13 hodin v Galerii Gočárovy domy.

Žáby rodu Epipedobates (na snímku) mají zuby. Foto: Vít Lukáš, Zoo Praha. Žáby rodu Epipedobates (na snímku) mají zuby. Foto: Vít Lukáš, Zoo Praha.

Sobotní vernisáže se kromě zástupců Zoo Praha zúčastní také autoři výstavy – chovatelé žab Jan Thuma a Martin Dvořák – a kurátor sbírky obojživelníků a plazů Národního muzea Jiří Moravec. Samotná výstava bude otevřena každý den do 20. října, a to v srpnu mezi 10.00 a 18.30, v září a říjnu mezi 10.00 a 17.30. Každou neděli od 13.00 do 16.00 budou probíhat komentované prohlídky výstavy.

Doprovodný program v sobotu 17. 8. v 13.00 – 17.00 před Gočárovými domy:

  • představení vybraných druhů žab
  • znalostní kvíz o drobné ceny, který bude rozmístěn na stojkách u vchodů
  • komentované prohlídky výstavy pro návštěvníky

Zoo Praha zve na výstavu pralesniček neboli šípových žab. Kolekce jejich třiceti pestrobarevných zástupců dosud nikdy nebyla veřejnosti v Česku představena. Foto: Vít Lukáš, Zoo Praha.


Lední medvěd Aleut jako dominantnější z bratrů prozkoumal dnes ledový enrichment jako první. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Dnes se konala letošní první Zoo Praha pod ledem – speciální akce, kdy tuny ledových kostek ochlazují zvířata i návštěvníky napříč zoologickou zahradou. Zoo Praha při této příležitosti oznámila sezónní novinku: Během...

Ledové osvěžení u ledních medvědů v Zoo Praha. Foto: Oliver Le Que

V úterý 1. července zavalí areál Zoo Praha tuny ledových kostek.




Přihlášení k newsletteru