Teplo nebo zima? O víkendu zvládnete obojí

Akce v Zoo Praha

Zoo Praha  |  24. 01. 2019


Přijďte se v sobotu ohřát do Afrického domu nebo s námi v neděli vyrazte na ornitologickou vycházku kolem Vltavy.

Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

26. 1. Ohřejte se v zoo

Tuto sobotu se budete moci znovu ohřát v Africkém domě. Pravidelný víkendový program Ohřejte se v zoo, bude tentokrát tematicky zaměřen na žirafy a hrabáče.

Od 10 do 14 hodin se můžete těšit na doprovodné aktivity, edukační stánek a ve 14 hodin na komentované setkání, v rámci kterého proběhne i vyhlášení speciální vědomostní soutěže o jedinečný zážitek.

27. 1. Za hosty z dalekého severu

V neděli se můžete vypravit na oblíbenou lednovou vycházku s ornitologem RNDr. Martinem Smrčkem za zimujícími ptáky k Vltavě.

Vltava pod zoologickou zahradou je velice významné zimoviště v celé střední Evropě, zimu zde tráví stovky poláků chocholaček, poláků velkých, volavek popelavých, kormoránů, racků, čírek a jiných vodních ptáků

Začátek prohlídky bude v 9.00 u hlavního vchodu do zoo. Na sebe doporučujeme teplé oblečení a s sebou dalekohled. Ornitologická vycházka je zdarma pro všechny!


Užovka podplamatá, foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Letos se v rámci této celosvětové akce v neděli 21. dubna zaměříme na ochranu přírody v Česku a seznámíme se s volně žijícími živočichy na území zoologické zahrady.

Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Exotické rajky, proslulé nádhernými pery a propracovanými zásnubními tanci, nově osídlí novoguinejskou expozici v Rákosově pavilonu. Oficiálně je budeme představovat v sobotu 13. dubna. Na tematické hry se můžete těšit mezi...




Přihlášení k newsletteru