Zoo Praha již podesáté udělila ceny Richard

Akce v Zoo Praha

Helena Petáková  |  01. 12. 2018


V jubilejním desátém ročníku takzvaných Richardů, jimiž Zoo Praha oceňuje významné sponzorské a novátorské počiny, byly vyznamenány společnosti Alimpex Food, a. s., IPODEC – ČISTÉ MĚSTO, a. s., a také Základní škola Pod Marjánkou z Prahy 6.

Na snímku zleva ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek, ředitelka Základní školy Pod Marjánkou Marcela Zavadilová (s cenou Malý Richard), marketingový ředitel společnosti Alimpex food Martin Kincl (s cenou Velký Richard), předseda představenstva společnosti IPODEC František Šimánek (s cenou Divoký Richard) a náměstek ředitele Zoo Praha Vít Kahle. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha. Na snímku zleva ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek, ředitelka Základní školy Pod Marjánkou Marcela Zavadilová (s cenou Malý Richard), marketingový ředitel společnosti Alimpex food Martin Kincl (s cenou Velký Richard), předseda představenstva společnosti IPODEC František Šimánek (s cenou Divoký Richard) a náměstek ředitele Zoo Praha Vít Kahle. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha.

Ceny Richard, které jsou určeny pro nejvýznamnější podporovatele Zoo Praha, spolu s ředitelem pražské zoo Miroslavem Bobkem laureátům předali členové kapely Slza Petr Lexa a Lukáš Bundil. Velký Richard, věnovaný významným sponzorským počinům, byl letos udělen akciové společnosti Alimpex Food za projekt Krajanka ZOO. Z každého prodaného kelímku tohoto dětského tvarohového dezertu putuje 10 haléřů na sbírku „Pomáháme jim přežít“, konkrétně na podporu koní Převalského, gaviálů indických a goril nížinných ve volné přírodě. Cenu převzal marketingový ředitel společnosti Alimpex food Martin Kincl.

Malého Richarda za dlouhodobý sponzoring a adopci zvířat získala Základní škola Pod Marjánkou z Prahy 6, která již od konce devadesátých let vytrvale podporuje chov koně Převalského a jako adoptivní rodič takto postupně darovala téměř čtvrt milionu korun. „Jsou to peníze, které jdou na dobrou věc,“ uvedla ředitelka školy Marcela Zavadilová. „Zoo je pro nás navíc skvělá učební pomůcka, i proto ji celá léta rádi podporujeme a budeme v tom pokračovat.“

Divoký Richard, udělovaný za nápaditost, erudici a vtip v oblasti sponzoringu, připadl společnosti IPODEC – ČISTÉ MĚSTO, a. s., za inovativní přístup k ekologické likvidaci gastroodpadu a kompostovatelného nádobí používaného v areálu pražské zoo. „Zavedení bionádobí je v celém procesu velká devíza a těší nás, že můžeme společně se Zoo Praha využívat moderní trendy,“ okomentoval dlouhodobou spolupráci s pražskou zoo předseda představenstva společnosti IPODEC František Šimánek.

Cena, nazvaná podle oblíbeného gorilího samce Richarda, byla vytvořena v umělecké dílně Huňát a syn. Je vyrobena z českého křišťálu dle sádrového odlitku skutečné gorilí tlapy. Foto: Roman Šimek a Václav Šilha, Zoo Praha.


Světoznámá primatoložka Jane Goodall během své řeči před pavilonem Rezervace Dja v Zoo Praha po boku ředitele Zoo Praha Miroslava Bobka. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Světoznámá primatoložka a ochránkyně přírody Jane Goodall dnes pokřtila mládě gorily nížinné narozené před měsícem samici Kijivu v Zoo Praha. Malá gorila dostala jméno Gaia. Současně bylo odtajněno pohlaví tohoto v pořadí...

Klokani v průchozím výběhu Darwinova kráteru. Foto: Oliver Le Que

V neděli 12. května je Den matek. I my jej v zoo oslavíme.




Přihlášení k newsletteru