Svátek světel Diwali v Zoo Praha

Akce v Zoo Praha

Zoo Praha  |  23. 10. 2018


V sobotu 3. listopadu se v Zoo Praha koná tradiční oslava indického svátku světel Diwali. Návštěvníci se od 16.30 budou moci zapojit do lampionového průvodu po setmělé zoo. Ten bude cca v 17.30 zakončen ohnivou show v Údolí slonů, před restaurací Gulab.  Každý, kdo do zoo přijde s vlastním lampionem*, bude mít od 15.45 vstup do zahrady** za jednu korunu!

Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Jedním z nejznámějších a nejbarvitějších indických svátků je Diwali – svátek světel. Podle legendy svítí celou noc nespočet světel, která ukazují Rámovi cestu z jeho vyhnanství domů. Údolí slonů v Zoo Praha s hinduistickým chrámem ašrám je ideálním místem, kde si svátek Diwali připomenout.

K chrámu vyrazí od Vzdělávacího centra u hlavního vchodu do zoo lampionový průvod spojený s noční prohlídkou zoo. Trasa povede skrz spodní část zoo, poté vyhlídkovou cestou – Zakázankou na Oboru a bude ukončena ve slavnostně nasvíceném Údolí slonů. Tam na návštěvníky čeká kouzelná ohnivá show v podání skupiny Hellfire. Dozví se také zajímavosti o svátku Diwali a odnesou si svoji vlastní mandalu na samolepce.

* Jedná se o klasický lampion na svíčku nebo LED světýlko, nikoli o létající lampióny/balóny štěstí! Jakékoli jiné svítidlo (např. baterka, mobil) není považováno za náhradu lampionu – nevztahuje se na něj tedy zvýhodněné vstupné.

** Pro tuto akci bude otevřen jen hlavní vchod, počítejte prosím s dostatečnou časovou rezervou na příchod do zahrady. Po zahájení průvodu již nebude možné do zahrady vstoupit! Upozorňujeme, že po zahájení průvodu není možný samovolný pohyb po zoo.


Světoznámá primatoložka Jane Goodall během své řeči před pavilonem Rezervace Dja v Zoo Praha po boku ředitele Zoo Praha Miroslava Bobka. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Světoznámá primatoložka a ochránkyně přírody Jane Goodall dnes pokřtila mládě gorily nížinné narozené před měsícem samici Kijivu v Zoo Praha. Malá gorila dostala jméno Gaia. Současně bylo odtajněno pohlaví tohoto v pořadí...

Klokani v průchozím výběhu Darwinova kráteru. Foto: Oliver Le Que

V neděli 12. května je Den matek. I my jej v zoo oslavíme.




Přihlášení k newsletteru