Zoo Praha

E-vstupenka
Menu

Víkend hmyzožravců v Zoo Praha

Zoo Praha  |  18. 07. 2018


Tento víkend bude v Zoo Praha zasvěcen všem hmyzožravcům. Podívejte se, jak jim chutná v zoo a ochutnejte hmyz na všechny způsoby i vy. Chybět nebudou ani komentovaná krmení a setkání s hmyzožravými druhy zvířat z kontaktního chovu.


Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha
Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Vařit vám bude nejzkušenější kuchař v tomto oboru, Milan Václavík. S organizací Hmyz na talíři popularizuje entomofágii. Při jedinečné show „Hmyzí kuchyně“ si lidé odnesou nejen kulinářský požitek, ale také nezapomenutelný zážitek se vzpomínkou v podobě nesčetně fotografií v telefonu.

Na kontě mají již několik set akcí pro veřejnost, účast na desítkách festivalů, eventových akcí pro firmy a další. Dokonce vydali i knihu s názvem Hmyz na talíři.

PROGRAM:

  • 10.00 – 16.00 Ochutnávky hmyzu na různé způsoby, návštěvníci si budou moci odnést vytištěné recepty
    • Setkání s hmyzožravými druhy zvířat z kontaktního chovu, včetně ukázky jejich krmení                          
    • Informační stanoviště – ukázky rozmanitých druhů hmyzu, zajímavosti z hmyzí říše, hmyz jako alternativní zdroj potravy (před Vzdělávacím centrem)
  • 10.00 ‒ 16.00  Co se peče z cvrččí mouky? Ochutnejte originální tyčinky (Rezervace Bororo)
  • 10.00 ‒ 16.00  Šnekožrouti nejen v pražské zoo (Jedlí plži na velké výstavě achatin) (Galerie Gočár)

 Možnost ochutnat potravu budoucnosti nabízí pražská zoo už poosmé. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha


Jméno prvorozenému potomku samice Diri vybrali loni chovatelé z téměř dvou tisícovek návrhů veřejnosti. Foto Petr Hamerník, Zoo Praha

Každým dnem odvážnější a aktivnější – takový je roční orangutan sumaterský Harapan, nejmladší přírůstek lidoopa v Zoo Praha. Díky svým předkům z divoké přírody je geneticky velkým přínosem pro zachování svého...

Foto: Archiv Zoo Praha

Novinkou mezi vzdělávacími kurzy jsou rodinné zooškoly, které navazují na úspěšné zooškoly pro děti a pro dospělé. Pro rok 2025 jsou...