Víkend hmyzožravců v Zoo Praha

Akce v Zoo Praha

Zoo Praha  |  18. 07. 2018


Tento víkend bude v Zoo Praha zasvěcen všem hmyzožravcům. Podívejte se, jak jim chutná v zoo a ochutnejte hmyz na všechny způsoby i vy. Chybět nebudou ani komentovaná krmení a setkání s hmyzožravými druhy zvířat z kontaktního chovu.

Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Vařit vám bude nejzkušenější kuchař v tomto oboru, Milan Václavík. S organizací Hmyz na talíři popularizuje entomofágii. Při jedinečné show „Hmyzí kuchyně“ si lidé odnesou nejen kulinářský požitek, ale také nezapomenutelný zážitek se vzpomínkou v podobě nesčetně fotografií v telefonu.

Na kontě mají již několik set akcí pro veřejnost, účast na desítkách festivalů, eventových akcí pro firmy a další. Dokonce vydali i knihu s názvem Hmyz na talíři.

PROGRAM:

  • 10.00 – 16.00 Ochutnávky hmyzu na různé způsoby, návštěvníci si budou moci odnést vytištěné recepty
    • Setkání s hmyzožravými druhy zvířat z kontaktního chovu, včetně ukázky jejich krmení                          
    • Informační stanoviště – ukázky rozmanitých druhů hmyzu, zajímavosti z hmyzí říše, hmyz jako alternativní zdroj potravy (před Vzdělávacím centrem)
  • 10.00 ‒ 16.00  Co se peče z cvrččí mouky? Ochutnejte originální tyčinky (Rezervace Bororo)
  • 10.00 ‒ 16.00  Šnekožrouti nejen v pražské zoo (Jedlí plži na velké výstavě achatin) (Galerie Gočár)

 Možnost ochutnat potravu budoucnosti nabízí pražská zoo už poosmé. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha Možnost ochutnat potravu budoucnosti nabízí pražská zoo už poosmé. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha


V sobotu 18. srpna se budeme v zoo věnovat všem zvířatům pocházejících z Asie. Oslavíme s vámi Mezinárodní den orangutanů, poznáte asijská zvířata zblízka a odnesete si tradiční ozdobu – bindi.  

Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Nadcházející víkend u nás oslaví svůj den hned dva oblíbené druhy. V sobotu nejprve proběhnou oslavy Mezinárodního dne slonů. Těšit se můžete na jejich koupání ve výběhu, předání dárku oslavencům a v Papírně odhalíte...




Přihlášení k newsletteru