Vyrobte si ptačí krmítko

Akce v Zoo Praha

Alena Šteffelová  |  29. 09. 2017


Chcete zjistit, jak zvířátka tráví zimu, naučit se postavit ptačí krmítko nebo zjistit, čím nejlépe krmit ptáky v zimě? To vše a ještě mnohem víc se můžete dozvědět v neděli (1. října) v Zoo Praha.

Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Pokud patříte k těm, kterým není lhostejný život volně žijících zvířat okolo nás, tak právě pro Vás jsme tuto neděli připravili speciální program. Dozvíte se, jak různé druhy zvířat tráví zimu a jak jim můžete toto kritické období ulehčit, a to především ptákům i díky krmítku, které si u nás máte možnost vyrobit. Během výroby se také dozvíte, jak a kam krmítko zavěsit, čím krmit a kteří ptáci na něj budou létat. Vyrobené krmítko si navíc můžete odnést domů.

Celá neděle pak bude tradičně patřit sklípkanům. Uskuteční se další z cyklu prohlídek s průvodcem. Ti, kteří mají zájem se s pavouky seznámit o něco blíže, by určitě měli zavítat na výstavu 60 druhů živých sklípkanů do Galerie Gočárovy domy. Čeká je zde povídání zaměřené na životní cyklus těchto pavouků a od 14 do 15 hodin také pozorování svleček pomocí zvětšujících binolup.

Program na neděli (1. října)

Terasa u Vzdělávacího centra:

  • 10.00 – 16.00 Připravte se na zimu
    Informační stánek, kde se návštěvníci seznámí se zimováním divokých zvířat ČR.
    Výroba ptačího krmítka. Jaké plody sbírat a sušit pro ptáky na zimu. Ukázky vhodného krmení.


Galerie Gočárovy domy:

  • 10. 00 – 17.30 Prohlídka výstavy sklípkanů s průvodcem.

  • 14.00 – 15.00 Workshop seznamující návštěvníky se sklípkany a jejich životem pomocí binolup.

Užovka podplamatá, foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Letos se v rámci této celosvětové akce v neděli 21. dubna zaměříme na ochranu přírody v Česku a seznámíme se s volně žijícími živočichy na území zoologické zahrady.

Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Exotické rajky, proslulé nádhernými pery a propracovanými zásnubními tanci, nově osídlí novoguinejskou expozici v Rákosově pavilonu. Oficiálně je budeme představovat v sobotu 13. dubna. Na tematické hry se můžete těšit mezi...




Přihlášení k newsletteru