Kam létají kvakoši se dozvíte v Zoo Praha

Akce v Zoo Praha

Alena Šteffelová  |  14. 09. 2017


V sobotu (16. září) se v Zoo Praha můžete seznámit s kvakoši. Tyto malé volavky každý rok podnikají dalekou pouť do zimovišť a pražská zoo jejich trasy sleduje pomocí satelitních vysílaček. Díky tomu vznikají poutavá svědectví o dobrodružstvích ptačích „nočních hrdinů“.

O dobrodružství kvakošů a dalších tažných ptáků se návštěvníci dozvědí v sobotu v Zoo Praha. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha. O dobrodružství kvakošů a dalších tažných ptáků se návštěvníci dozvědí v sobotu v Zoo Praha. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha.

Chcete-li se o kvakoších dozvědět více, určitě si nenechte ujít sobotní program v pražské zoo. Od 10 do 16 hodin bude u Vzdělávacího centra připraven informační stánek věnující se ptačí migraci, kde si budete moci prohlédnout mapy znázorňující tahové trasy ptáků. K vidění zde budou rovněž kroužky a odchytové sítě. Zájemci mohou zhlédnout ukázky vědeckých metod používaných při ornitologickém výzkumu.

Ovšem nepůjde jen o teorii. Návštěvníci se mohou těšit také na demonstraci odchycených ptáků a ukázku jejich kroužkování. Obojí bude doprovázeno odborným výkladem o ptačích druzích v Česku.

Neděle pak bude patřit v Zoo Praha sklípkanům. Uskuteční se další z cyklu prohlídek s průvodcem. Ti, kteří mají zájem se s pavouky seznámit o něco blíže, by určitě měli zavítat na výstavu 60 druhů živých sklípkanů do Galerie Gočárovy domy. Čeká je zde povídání zaměřené na životní cyklus těchto pavouků a od 14 do 15 hodin také pozorování svleček pomocí zvětšujících binolup.

Program v sobotu (16. září) u Vzdělávacího centra:

  • 10.00 – 16.00 Informační stánek věnovaný ptačí migraci, ukázka odchycených ptáků a jejich kroužkování

Program v neděli (17. září) v Galerii Gočárovy domy:

  • 10. 00 – 17.30 Prohlídka výstavy sklípkanů s průvodcem

  • 14.00 – 15.00 Workshop seznamující návštěvníky se sklípkany a jejich životem pomocí binolup

V neděli se mohu zájemci v Zoo Praha dozvědět více o sklípkanech. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha.


Koně Převalského chová Zoo Praha přes 90 let a hraje klíčovou roli v jeho návratu do mongolských stepí. Poslední divoký kůň světa se letos vrátí i do volné přírody Kazachstánu, avšak ještě předtím – již tuto sobotu – i do Troji. Foto: Oliver Le Que, Zoo Praha

V sobotu 23. března otevřeme dlouho očekávanou expozici mongolské fauny s názvem Gobi. V ní naleznou domov především ikoničtí koně Převalského, kteří se tak do trojského areálu vrací po třech letech. Těšit se můžete také na...

Létavka ušatá, foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Světový den žab každoročně připadá na 20. března. My jej letos v Zoo Praha oslavíme již o tři dny dříve, a to v neděli sedmnáctého. Těšit se můžete na speciální komentovaná krmení a setkání u různých druhů žab a nejen...




Přihlášení k newsletteru