Rozloučení s Mamutem a představení mláděte lachtana

Akce v Zoo Praha

Alena Šteffelová  |  20. 08. 2017


Přišel čas, kdy náš lachtan Mamut zamíří do nového domova v německé zoo. Před jeho cestou však pro něho chystáme rozloučení a při této příležitosti také veřejnosti prvně naživo představíme lachtaní mládě, které se nám narodilo letos v květnu a doposud bylo v zázemí.

Mladší bráška Mamuta je velmi šikovný a je na čase ho vypustit do velkého expozičního bazénu. Buďte u toho, když zde bude dělat své první obraty ve vodě a bude poznávat nové prostředí. Rozloučení s Mamutem a přivítání lachtaního mláděte ve skupině proběhne v pondělí 21. srpna v expozici lachtanů. Tam bude mládě k vidění pro návštěvníky až do 31. srpna, vždy od 12 do 13 hodin, kdy budou probíhat jeho závěrečné lekce.

 

Program na pondělí 21. srpna:

Ve 12 hodin bude návštěvníkům představen nejnovější přírůstek u lachtanů, květnové mládě, které si poprvé před jejich zraky zaplave ve velkém expozičním bazénu. Během jeho plavání bude probíhat speciální komentované setkání zaměřené na naše lachtany a historii chovu. Starší bráška mláděte, Mamut, se s návštěvníky rozloučí ve 13.30, kdy ukáže, jaké kousky ho chovatelé naučili. Program završí vystoupení Melouna, tatínka obou mladých lachtanů, který vám ve 13.45 předvede, co všechno umí dospělý lachtan.


Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

V pondělí 1. dubna, „na apríla“, můžete od 10 do 15 hodin volat na speciální aprílovou linku 296 112 300 panu Hrochovi, který rád zodpoví všechny vaše zvídavé dotazy.

Expozici Gobi (nejen) pro koně Převalského otevřela Zoo Praha v sobotu. Během nadcházejícího víkendu ji mohou zájemci poznat během speciálních prohlídek s průvodcem, které začínají oba dny ve 14 hodin u horní stanice lanovky. Foto Petr Hamerník, Zoo Praha

Velikonoční víkend v Zoo Praha nabídne honbu za pokladem, zdarma komentované prohlídky nové expozice Gobi i exkurzi do Ptačích mokřadů, které před pár dny obydlely nejvzácnější kachny světa, působiví morčáci paranští. Oba...




Přihlášení k newsletteru