Mládě chápana dostalo jméno Teila

Akce v Zoo Praha

Jana Myslivečková  |  14. 05. 2017


Herec Jan Potměšil dnes v pražské zoo pokřtil půlroční mládě chápana středoamerického jménem Teila. Jméno vybírala veřejnost z návrhů na facebookovém profilu Zoo Praha. S velikým náskokem před ostatními zvítězila právě Teila s počtem více než 7 200 hlasů, celkem se zúčastnilo přes 17 000 hlasujících.

Herec Jan Potměšil pokřtil mládě chápana středoamerického jménem Teila. Foto Václav Šilha, Zoo Praha. Herec Jan Potměšil pokřtil mládě chápana středoamerického jménem Teila. Foto Václav Šilha, Zoo Praha.

„Krásné Teile přeji hodně zdraví a spokojenosti s její rodinou v Praze. A také, aby zažila hodně lásky, vzájemnosti a opičího pochopení, které potřebujeme všichni,“ popřál kmotr Jan Potměšil. „Moc děkuji pražské zoo za to, jak je nádherná. Je to taková zelená oáza a srdce života. S rodinou se sem potřebuji znovu a znovu vracet,“ doplnil známý herec.

„Chápany středoamerické rozmnožuje Zoo Praha jako jediná v Evropě. Narodilo se zde již šest mláďat. Matkou půlroční samičky je samice Talula, otcem samec Benji,“ sdělil kurátor Vít Lukáš.

Malá Teila je páté mládě samice Taluly. Foto Vít Lukáš, Zoo Praha


Světoznámá primatoložka Jane Goodall během své řeči před pavilonem Rezervace Dja v Zoo Praha po boku ředitele Zoo Praha Miroslava Bobka. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Světoznámá primatoložka a ochránkyně přírody Jane Goodall dnes pokřtila mládě gorily nížinné narozené před měsícem samici Kijivu v Zoo Praha. Malá gorila dostala jméno Gaia. Současně bylo odtajněno pohlaví tohoto v pořadí...

Klokani v průchozím výběhu Darwinova kráteru. Foto: Oliver Le Que

V neděli 12. května je Den matek. I my jej v zoo oslavíme.




Přihlášení k newsletteru