Strážci pralesa vybrali stovky telefonů a nově přinesli i tablety

Akce v Zoo Praha

Jiří Novák  |  20. 04. 2017


V Zoo Praha proběhlo tradiční setkání Strážců pralesa. Do letošního ročníku soutěže se přihlásilo 17 školních kolektivů a celkově se vybralo 1175 přístrojů včetně desítky tabletů - nově do soutěže zařazených.

Kromě starých mobilů se letos odevzdávaly i tablety. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha Kromě starých mobilů se letos odevzdávaly i tablety. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Většina školních tříd byla ze základních škol, zapojily se ale i dvě střední školy a jedna mateřská školka. A vítězství patřilo právě těm nejmenším - Mateřské školce Na Děkance, konkrétně třídě Berušek. Děti přinesly do pražské zoo 190 kusů vysloužilých mobilních telefonů.

Jen o pět mobilů méně měla třída 5.A základní školy Kamenka z Čelákovic. Na třetím místě skončila 9. třída ze základní školy Mikulova v Praze 4. Všichni soutěžící obdrželi dárky od Zoo Praha a společnosti REMA systém a.s., vítěz pak i hlavní cenu – den a noc v Zoo Praha s pestrým programem.

Recyklaci starých mobilních telefonů a tabletů provádí partner kampaně, společnost REMA Systém, a. s. Přístroje obsahují vzácné prvky niob a tantal, které se těží ve formě rudy s názvem koltan v centrální Africe – na místech, kde žijí gorily. Čím více vysloužilých telefonů shromáždíme, tím větší část gorilího pralesa zachráníme. Za každý sebraný telefon a tablet navíc zoo obdrží 10 Kč od společnosti Rema Systém. Z takto získaných peněz podporujeme strážce biosférické rezervace Dja v Kamerunu.

Strážci pralesa 2017


Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Oslavte s námi v sobotu 27. dubna Mezinárodní den manulů. Jaké zvíře se skrývá pod tajuplným názvem manul? Odkud pochází, co jej ohrožuje a čím je výjimečný, se dozvíte během celodenního programu.

Foto: Oliver Le Que, Zoo Praha

Nenechte si ve čtvrtek 25. 4. ujít přednášku o erbovním zvířeti Zoo Praha, kterým bezesporu kůň Převalského je. Po letech se vrátil zpět do Zoo Praha do nově vybudovaného expozičního celku Gobi.




Přihlášení k newsletteru