Pomlázky udělaly radost lemurům, slůňatům i gorilám

Akce v Zoo Praha

Jana Myslivečková  |  17. 04. 2017


Mimořádná velikonoční komentovaná krmení probíhala v pražské zoo od soboty až do pondělí. Na pomlázkách a vajíčkách si postupně pochutnaly různé druhy zvířat. Vejce dostali například krkavci a nosálové bělohubí, pomlázky lemuři kata, sloni a gorily. Pro některé z nich byly velikonoční dobroty mimořádným zpestřením jídelníčku, pro jiné hlavně zábavou.

Tradičně nadšení byli z pomlázek lemuři kata, měli je ještě vylepšené ovocnou pomazánkou.  Foto: Václav Šilha, Zoo Praha. Tradičně nadšení byli z pomlázek lemuři kata, měli je ještě vylepšené ovocnou pomazánkou. Foto: Václav Šilha, Zoo Praha.

Asi nejvíce potěšily obří pomlázky slůňata Maxe a Rudiho. Tentokrát byl výjimečně akčnější mladší Rudi, kterého pomlázky okamžitě zaujaly. Začal si je nosit po pavilonu, pečlivě zkoumat a postupně likvidovat. To samozřejmě nenechalo v klidu Maxe, který se k Rudimu po chvíli připojil. Přihlížející návštěvníci tak viděli, jak se slůňata o poslední kus pomlázky dlouho přetahovala.

Pro gorily byly pomlázky upletené z čerstvého proutí a ozdobené listím hlavně velikou pochoutkou. Každý z rodiny se snažil ukořistit co největší kus a v klidu si na něm pochutnat. Zkoušel to i malý Ajabu, který - stejně jako obě slůňata - zažil v zoo svoje první Velikonoce.

Slůňata Max a Rudi se o poslední zbytek pomlázky dlouho přetahovala. Foto: Václav Šilha, Zoo Praha.

Pomlázky z čerstvého proutí gorily labužnicky obíraly, pochutnával si i sameček Nuru. Foto: Václav Šilha, Zoo Praha.


Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Oslavte s námi v sobotu 27. dubna Mezinárodní den manulů. Jaké zvíře se skrývá pod tajuplným názvem manul? Odkud pochází, co jej ohrožuje a čím je výjimečný, se dozvíte během celodenního programu.

Foto: Oliver Le Que, Zoo Praha

Nenechte si ve čtvrtek 25. 4. ujít přednášku o erbovním zvířeti Zoo Praha, kterým bezesporu kůň Převalského je. Po letech se vrátil zpět do Zoo Praha do nově vybudovaného expozičního celku Gobi.




Přihlášení k newsletteru