Žraloci na dotek podruhé

Akce v Zoo Praha

Zoo Praha  |  03. 01. 2017


Už vás někdy napadlo, jaké to je plavat sám mezi žraloky? Nebo si chcete jen rozšířit své znalosti o těchto pradávných stvořeních? Právě pro vás je určen dvojblok přednášek světového odborníka na žraloky Dr. Ericha Rittera.

Foto: Robert Wilpernig Foto: Robert Wilpernig

Chování žraloků se nám může zdát prapodivné, a proto existuje velice málo odborníků, kteří jim rozumí. Jedním z nich je Dr. Erich Ritter, který se většinu života zabývá interakcí mezi žralokem a člověkem. Nenechte si proto ujít jedinečné přednášky Dr. Rittera v ČR, které se uskuteční 7. a 8. ledna 2017, vstup do Vzdělávacího centra bude umožněn od 16.00, obě přednášky pak budou začínat v 16.30. Vstupné na každou přednášku bude činit 100 Kč.

Sobotní téma bude určeno široké veřejnosti a bude se zabývat chováním žraloků při setkání s lidmi. Dr. Ritter vám přiblíží, jak se při setkání s těmito pravěkými tvory chovat, co všechno si můžete k žralokovi dovolit a jak s nimi „komunikovat“.

Nedělní téma už bude specificky zaměřeno, a to na tři druhy žraloků – žralok tygří, žralok bělavý a samozřejmě velký bílý žralok. Dozvíte se vše o jejich biologii, životním cyklu, rozmnožování, potravě, migracích a spoustu dalšího. Nebudou chybět ani poslední informace z výzkumů probíhajících na těchto třech druzích a jako perličku na závěr se bude Dr. Ritter věnovat tématu útoků žraloků na lidi.

Kapacita sálu činí pouhých 60 míst – proto neváhejte a včas si rezervujte místo na e-mailu: koteko@zoopraha.cz nebo na tel. čísle 296 112 116!

Program pro oba dny:

  • 16.00 – 16.30 Vstup do Vzdělávacího centra

  • 16.30 – 18.00 Přednáška Dr. Ericha Rittera

  • 18.00 – 18.30 Diskuze

Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

V pondělí 1. dubna, „na apríla“, můžete od 10 do 15 hodin volat na speciální aprílovou linku 296 112 300 panu Hrochovi, který rád zodpoví všechny vaše zvídavé dotazy.

Expozici Gobi (nejen) pro koně Převalského otevřela Zoo Praha v sobotu. Během nadcházejícího víkendu ji mohou zájemci poznat během speciálních prohlídek s průvodcem, které začínají oba dny ve 14 hodin u horní stanice lanovky. Foto Petr Hamerník, Zoo Praha

Velikonoční víkend v Zoo Praha nabídne honbu za pokladem, zdarma komentované prohlídky nové expozice Gobi i exkurzi do Ptačích mokřadů, které před pár dny obydlely nejvzácnější kachny světa, působiví morčáci paranští. Oba...




Přihlášení k newsletteru