Sponzoři roku 2013

Projekty

Vít Kahle  |  30. 11. 2013


Hollywood má své Oskary, Zoo Praha rozdává Richardy – krásný artefakt v podobě gorilí tlapy. Držitele pátého ročníku ceny pro ty, kteří pražské zoo v uplynulém roce nejvýrazněji či nejnápaditěji pomohli, vyhlásila zoo už tradičně během Dne sponzorů (30. 11. 2013).

Pátý ročník cen Richard zná své vítěze. Foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha Pátý ročník cen Richard zná své vítěze. Foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha

Velký Richard, určený významným sponzorským počinům v korporátní sféře, byl udělen společnosti MasterCard za projekt Přidejte se k nám, spojující moderní technologie s charitou. Dobrý nápad, který nám opravdu pomohl a díky němuž jsme získali skvělých 612 000 Kč! Navíc platební metoda PayPass urychluje odbavování návštěvníků při platbách v zoo. Prostředky budou použity k obnově povodní poškozené jižní části Zoo Praha, k výstavbě nového pavilonu pro gorily v nezáplavové zóně i k aktivitám na záchranu ohrožených druhů ve volné přírodě, konkrétně na projekt Toulavý autobus, který pomáhá chránit gorily ve střední Africe.

Malý Richard (zajímavé dětské aktivity v oblasti sponzoringu) byl udělen projektu ČTENÍ POMÁHÁ.  Má velmi bohulibé poslání – iniciuje děti k tomu, aby více četly. Každá přečtená kniha znamená 50 Kč, suma takto získaných prostředků pak putuje na různé charitativní účely. A děti samy se loni rozhodly, že pošlou pražské zoo 100 000 Kč na povodňové konto!

Divoký Richard, udělovaný za nápaditost, erudici a vtip v oblasti sponzoringu, připadl účinkujícím a organizátorovi velkého benefičního koncertu v Lucerně, který se uskutečnil již týden po povodni a přinesl výtěžek 823 tis. Kč! Za pořádající agenturu Hera a zejména za účinkující převzal Divokého Richarda zpěvák a leader skupiny Eddie Stoilow, Jan Žampa.

 


Přihlášení k newsletteru