Rozloučení s prázdninami

Akce v Zoo Praha

Zoo Praha  |  26. 08. 2015


Kdo nestihl o prázdninách objet svět, ten má tuto sobotu 29. srpna poslední možnost v Zoo Praha, kde ho čeká bohatý doprovodný program!

Hříbě koně Převalského, foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha Hříbě koně Převalského, foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha

Na poslední prázdninovou sobotu 29. srpna jsme připravili finále naší srpnové akce Cesta kolem světa za jeden den. Získejte všech sedm cestovatelských razítek do „cestovního pasu“, který si budete moci vyzvednout u vchodů do zoo, co nejpřesněji odpovězte na tipovací otázku a můžete získat zajímavé ceny od Zoo Praha. Více informací o cenách a průběhu soutěže zde.

Od 10.00 do 16.00 se budete moci navíc v okolí tří stanovišť seznámit se zvířaty jednotlivých kontinentů díky informačním stánkům a průvodcům, kteří vám přiblíží zajímavou faunu daných oblastí.

V 11.00 se ve Vodním světě uskuteční křest letošního mláděte guerézy pláštíkové narozeného 31. července odpoledne samici Lomele. Jedná se o jejího šestého potomka a zároveň jediné letošní mládě guerézy narozené v zoo. Jméno mláděte poprvé vysloví zmocněný velvyslanec pro státy střední Afriky pan Pavel Mikeš.

Ve 13.00 zveme všechny příznivce erbovního zvířete pražské zoo na křest prvního letošního přírůstku do skupiny koní Převalského. Klisnička se narodila v pražském stádě dne 11. července ve večerních hodinách. Jedná se o třetí hříbě klisny Jessicy a celkově jde o 226. hříbě koně Převalského narozené v pražském chovu. Kmotrem mladé samičky se stane velvyslankyně České republiky v Mongolsku paní Ivana Grollová.

Od 12.00 do 14.00 se v Africkém domě návštěvníkům poprvé představí malý hrabáč! Mládě, které se narodilo samici Kvídě 26. července, váží aktuálně přes čtyři kilogramy a stále přibírá na váze. Díky tomu je naděje, že se dožije dospělosti, každým dnem větší a větší. Mimo vytyčené hodiny bude expozice opět zakryta.

Ve 14.00 proběhne u rozhledny Obora setkání se sochařem Michalem Trpákem, autorem sochy Mazlíci, která je naistalována u hřiště poblíž rozhledny. Při setkání se dozvíte, jakou skupinou organismů se nechal překvapivě inspirovat při vzniku sochy, i jak taková socha vzniká.
Instalace Mazlíků v zoologické zahradě je součástí sochařského festivalu SCULPTURE LINE, který probíhá na dalších patnácti místech Prahy až do 30. září.

Program:

  • 11.00 Křtiny mláděte guerézy pláštíkové
    (u expozice gueréz ve Vodním světě)
  • 12.00 – 14.00 Malý hrabáč se představuje
    (expozice hrabáčů v Africkém domě)
  • 13.00 Křtiny samičky koně Převalského
    (výběh koní Převalského u horní stanice lanovky)
  • 14.00 Setkání s autorem sochy Mazlíci
    (dětské hřiště u rozhledny Obora)
  • 10.00 – 16.00 Za zvířaty tří kontinentů – informační stánky k Cestě kolem světa
    (Ostrov lemurů, u Velemlokária a na vyhlídce u klokanů rudých)

Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

V pondělí 1. dubna, „na apríla“, můžete od 10 do 15 hodin volat na speciální aprílovou linku 296 112 300 panu Hrochovi, který rád zodpoví všechny vaše zvídavé dotazy.

Expozici Gobi (nejen) pro koně Převalského otevřela Zoo Praha v sobotu. Během nadcházejícího víkendu ji mohou zájemci poznat během speciálních prohlídek s průvodcem, které začínají oba dny ve 14 hodin u horní stanice lanovky. Foto Petr Hamerník, Zoo Praha

Velikonoční víkend v Zoo Praha nabídne honbu za pokladem, zdarma komentované prohlídky nové expozice Gobi i exkurzi do Ptačích mokřadů, které před pár dny obydlely nejvzácnější kachny světa, působiví morčáci paranští. Oba...




Přihlášení k newsletteru