Pro velký úspěch opakujeme ochutnávky hmyzích pokrmů!

Akce v Zoo Praha

Zoo Praha  |  08. 07. 2015


Kdo ochutnal, jistě potvrdí, že dobře připravený hmyz je skutečnou pochoutkou. Kdo nevěří, měl by se tuto sobotu (11. 7.) určitě vydat do pražské zoo. Čeká ho nejen tradiční cvrček na česneku nebo červi v karamelu, ale i další lahůdky, které připraví tým zkušených kuchařů v čele se specialistkou na přípravu hmyzu Erikou Prokešovou.

Kdo by se brouka bál? Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha Kdo by se brouka bál? Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Hmyz servírujeme zájemcům před Vzdělávacím centrem od 10 hodin až do vydání všech zásob (cca 16 hodin). A abychom nezapomněli: Veškeré druhy hmyzích pokrmů budou pro návštěvníky zdarma. Takže neváhejte, aby na vás skutečně zbylo.

Součástí druhého Dne hmyzožravců budou opět ukázky krmení hmyzožravých zvířat doprovázená zasvěceným komentářem pracovníků zoo.

Nenechte si ujít ani speciální komentovaná krmení:

  • 10.00 Krmení hrabáčů (pavilon Africký dům)
  • 11.00 Krmení axolotlů (před Vzdělávacím centrem)
  • 12.00 Nenasytný jedlík ježek (před Vzdělávacím centrem)
  • 13.00 Jídelníček chameleonů (před Vzdělávacím centrem)
  • 14.00 Gekončík jí ve dne v noci (před Vzdělávacím centrem)
  • 15.00 Čím se živí agama vousatá (před Vzdělávacím centrem)

Bezmála pětiletý samec vombata obecného Cooper přišel do Zoo Praha v prosinci 2021 jako první zástupce svého druhu v Česku. Od té doby si hannoverský rodák vybudoval velkou fanouškovskou základnu mezi příznivci a návštěvníky Zoo Praha. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hrabání nor, hledání pobytových stop nebo kuriózní přetlačovaná pozadími – na vombatí způsob. Sobotní program v Zoo Praha nabídne den inspirovaný Australanem Peterem Johnem Nicholsonem, který jako teprve náctiletý zkoumal život...

Samec emu hnědého Taťulda II. s mládětem, foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

I ve světě zvířat najdeme výjimečné otce. Přijďte se o tom přesvědčit v neděli 15. června do Zoo Praha, kde se dozvíte spoustu zajímavostí o rolích otců napříč živočišnými druhy.




Přihlášení k newsletteru