21. 6. 2015 - Mezinárodní den žiraf

Akce v Zoo Praha

Zoo Praha  |  17. 06. 2015


U příležitosti oslav Mezinárodního dne žiraf představí pražská zoo novou krmnou lávku pro návštěvníky.

Foto: Archiv Zoo Praha Foto: Archiv Zoo Praha

Pražská zoo se připojila k oslavám Mezinárodního dne žiraf vyhlášenému organizací Giraffe Conservation Foundation (GCF). Symbolicky se slaví právě 21. června, což je nejdelší den v roce. Při této příležitosti v neděli 21. června ve 14.00 představíme novou službu Krmení žiraf a otevřeme krmnou plošinu u výběhu žiraf Rothschildových.

Program Krmení žiraf nabídne příležitost setkat se se zástupci nejvyššího savce na Zemi tváří v tvář a zkusit si je nakrmit z ruky. Můžete si ho objednat prostřednictvím našeho e–shopu, v případě volné kapacity si lze službu zakoupit v den návštěvy zoo na Informačním centru. Hostem nedělní akce bude Jiří Zídek, jeden z nejlepších českých basketbalistů posledních let a současně první, kterému se podařilo prosadit v nejprestižnější basketbalové lize světa, americké NBA.

Během dne si děti i dospělí budou moci vyzkoušet své znalosti při soutěžním kvízu o drobné ceny. Vítěz kvízu bude také pozván na setkání se žirafami na nově otevřenou krmnou plošinu.

Program:

  • 14.00 Slavnostní otevření krmné plošiny u venkovní expozice žiraf
  • 10.30 – 16.30 Informační stánek s přírodninami u Afrického domu, výroba žirafích masek, malování na obličej (facepainting) 
  • 11.00 – 16.00 Komentovaná setkání u žiraf (každou celou hodinu)

 


Světoznámá primatoložka Jane Goodall během své řeči před pavilonem Rezervace Dja v Zoo Praha po boku ředitele Zoo Praha Miroslava Bobka. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Světoznámá primatoložka a ochránkyně přírody Jane Goodall dnes pokřtila mládě gorily nížinné narozené před měsícem samici Kijivu v Zoo Praha. Malá gorila dostala jméno Gaia. Současně bylo odtajněno pohlaví tohoto v pořadí...

Klokani v průchozím výběhu Darwinova kráteru. Foto: Oliver Le Que

V neděli 12. května je Den matek. I my jej v zoo oslavíme.




Přihlášení k newsletteru