Zlatá horečka v pražské zoo

Akce v Zoo Praha

Zoo Praha  |  03. 07. 2014


Po celé léto se mohou návštěvníci pražské zoo ocitnout kdesi u zlatonosné kanadské řeky Klondike. A podobně jako praví zlatokopové si budou moci vyzkoušet rýžování zlata a drahých kamenů a dokonce vyhrát skutečnou rýžovací pánev a další ceny!

Zlatá horečka v pražské zoo, foto: archiv Zoo Praha Zlatá horečka v pražské zoo, foto: archiv Zoo Praha

Až do konce prázdnin jsou v blízkosti Galerie minerálů a fosilií Geosvět připraveny rýžovací žlaby představující říční koryto plné písku, ale i zlatěnek a drahých kamenů. Za symbolický poplatek 20 Kč si mohou návštěvníci zapůjčit rýžovací pánev a po krátkém zaškolení vyzkoušet své štěstí. Všechny úlovky jim samozřejmě zůstanou na památku!

Ačkoliv se na první pohled jedná o netradiční činnost, je rýžování drahých kovů jednou z nejšetrnějších metod jejich těžby, kterou si v dnešní době mohou na svých toulkách přírodou vyzkoušet celé rodiny bez ohledu na věk.

V průběhu akce bude každý nález zvážen a deset nejúspěšnějších zlatokopů získá na konci léta hodnotné ceny.

 Takto může vypadat úlovek zlata a drahých granátů. Foto: archiv Zoo Praha


Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Oslavte s námi v sobotu 27. dubna Mezinárodní den manulů. Jaké zvíře se skrývá pod tajuplným názvem manul? Odkud pochází, co jej ohrožuje a čím je výjimečný, se dozvíte během celodenního programu.

Foto: Oliver Le Que, Zoo Praha

Nenechte si ve čtvrtek 25. 4. ujít přednášku o erbovním zvířeti Zoo Praha, kterým bezesporu kůň Převalského je. Po letech se vrátil zpět do Zoo Praha do nově vybudovaného expozičního celku Gobi.




Přihlášení k newsletteru