Víkend pro slony

Akce v Zoo Praha

Michal Šťastný  |  04. 03. 2014


Oslavte rok fungování Údolí slonů a vyrobte s námi hračky pro slony!

V Údolí slonů se stále něco děje. Foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha V Údolí slonů se stále něco děje. Foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha

Rozsáhlé výběhy Údolí slonů i život ve skupině nabízí našim slonům výborné podmínky k životu. Přírodní kameny a kmeny stromů, rozsáhlé jezero s vodopádem i další vybavení umožňuje šedým obrům skvělé příležitosti ke hře. Pomozte nám vyrobit hračky, kterými slony rozptýlíme!

Velký přístřešek u Gulab Restaurantu se v sobotu 8. března promění v „kratochvílnu“, dílnu na výrobu rozměrných hraček z proutí šitých na míru právě největším obyvatelům zoo. Kratochvílna bude fungovat od 11 do 15 hodin nebo vyčerpání proutí. K dispozici bude vše potřebné k výrobě sloních hraček, není třeba nic přinášet.

Ve 14.30 proběhne v pavilonu komentované setkání, během kterého se zájemci dozví vše zajímavé o životě slonů v pražské zoo i volné přírodě.

Sita a Donna u jezera. Foto: Irena Černovská

Hračky pak slonům nabídneme v neděli 9. března ve 14 hodin u vyhlídky pod výběhem vlků. Budou se jim líbit? Jak si asi s proutěným překvapením poradí malá Sita, rozvážná Donna nebo přátelská Shanti? Nenechte si mimořádnou podívanou ujít!

Bezprostředně poté, co si sloni hračky užijí, přiblíží zkušený průvodce prostředí asijských svatostánků i artefakty v přilehlém okolí a vyrazí do pavilonu představit sloní rodinu.

Sledovat hry slonů s kratochvílením, které připravili návštěvníci, bude možné přímo v areálu zoo, ale také na internetu.

Údolí slonů. Foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha


Světoznámá primatoložka Jane Goodall během své řeči před pavilonem Rezervace Dja v Zoo Praha po boku ředitele Zoo Praha Miroslava Bobka. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Světoznámá primatoložka a ochránkyně přírody Jane Goodall dnes pokřtila mládě gorily nížinné narozené před měsícem samici Kijivu v Zoo Praha. Malá gorila dostala jméno Gaia. Současně bylo odtajněno pohlaví tohoto v pořadí...

Klokani v průchozím výběhu Darwinova kráteru. Foto: Oliver Le Que

V neděli 12. května je Den matek. I my jej v zoo oslavíme.




Přihlášení k newsletteru