Den mořských savců

Akce v Zoo Praha

Michal Šťastný  |  08. 01. 2014


Ponořte se v neděli 12. ledna 2014 mezi velryby, delfíny, lachtany a další mořské savce. Meloun s rodinou navíc výjimečně předvedou své dovednosti!

Mládě lachtana jihoafrického. Foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha Mládě lachtana jihoafrického. Foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha

Mezinárodní den lachtanů, tuleňů a velryb se slaví každoročně desátý lednový den již od roku 1946, kdy byla podepsána mezinárodní úmluva o regulaci velrybářství.

V neděli 12. ledna s námi v Zoo Praha můžete Den mořských savců oslavit i vy. Nenechte si ujít jedinečnou podívanou na cvičení lachtanů. Do zajímavostí ze života velryb vás při své přednášce v 14.00 ve Vzdělávacím centru zasvětí veterinář Zoo Praha Roman Vodička.

S mořskými savci můžete prožít celý den. Dopoledne bude patřit hrám ve Vzdělávacím centru. Prostřednictvím zábavných her budete moci vyzkoušet, jak se žije tuleňům, mrožům nebo ledním medvědům žijícím na pólech.

  • 13.30 Cvičení lachtanů
  • 14.00 Přednáška: Zajímavosti ze života velryb (Vzdělávací centrum)
  • 10.00 – 13.30 Od pólu k pólu (hry pro malé a velké u Vzdělávacího centra)

 


Světoznámá primatoložka Jane Goodall během své řeči před pavilonem Rezervace Dja v Zoo Praha po boku ředitele Zoo Praha Miroslava Bobka. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Světoznámá primatoložka a ochránkyně přírody Jane Goodall dnes pokřtila mládě gorily nížinné narozené před měsícem samici Kijivu v Zoo Praha. Malá gorila dostala jméno Gaia. Současně bylo odtajněno pohlaví tohoto v pořadí...

Klokani v průchozím výběhu Darwinova kráteru. Foto: Oliver Le Que

V neděli 12. května je Den matek. I my jej v zoo oslavíme.




Přihlášení k newsletteru