Mezinárodní den zvířat

Akce v Zoo Praha

Michal Šťastný  |  03. 10. 2013


Svět si Mezinárodní den připomíná v pátek 4. října, v Zoo Praha ho oslavíme v neděli 6. října. Těšit se můžete na Ples zvířat, divadlo nebo sérii komentovaných krmení a setkání. Děti do 15 let v masce zvířete budou mít v neděli vstup za 1 korunu.

Zoo Praha v současnosti chová přes 4800 zvířat v téměř 700 druzích. Mnohá z nich připomenou komentovaná krmení a setkání, která budou v areálu probíhat po celý den.

Vzdělávací centrum se od 10 do 15 hodin promění na dílnu zvířecích masek. Kromě vlastní výroby si děti budou moci nechat namalovat oblíbené zvíře také na obličej. Právě ve Vzdělávacím centru se budete moci také seznámit s některými zajímavými zvířaty, nebo si na ně dokonce sáhnout.

Rej masek později vyrazí do Dětské zoo, kde bude připraveno cvičení samice skunka Uršuly. Program vyvrcholí Plesme zvířat ve Vzdělávacím centru.

Program:

  • 10.00 - 15.00 - výtvarné dílny masek ve Vzdělávacím centru
  • 14.00 - Představení divadla Mazec na terase Vzdělávacího centra
  • 15.15 - průvod masek (Vzdělávací centrum-Dětská zoo)
  • 15.30 - vystoupení skunka Uršuly (Dětská zoo)
  • 16.00 - Ples zvířat (Vzdělávací centrum)

 

Člunozobec africký. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha


Světoznámá primatoložka Jane Goodall během své řeči před pavilonem Rezervace Dja v Zoo Praha po boku ředitele Zoo Praha Miroslava Bobka. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Světoznámá primatoložka a ochránkyně přírody Jane Goodall dnes pokřtila mládě gorily nížinné narozené před měsícem samici Kijivu v Zoo Praha. Malá gorila dostala jméno Gaia. Současně bylo odtajněno pohlaví tohoto v pořadí...

Klokani v průchozím výběhu Darwinova kráteru. Foto: Oliver Le Que

V neděli 12. května je Den matek. I my jej v zoo oslavíme.




Přihlášení k newsletteru