Den otců v Zoo Praha

Akce v Zoo Praha

29. 07. 2009


Neděle 2. 8. 2009 v pražské zoo patří tatínkům.

Již tradičně připadá v pražské zoo na 2. srpna Den Otců. Toto datum jsme zvolili u příležitosti narozenin samce emu hnědého s příznančným jménem Taťulda. U emu hnědého jsou za výchovu mláďat odpovědní pouze samci. Po dobu téměř dvou měsíců trpělivě sedí na vejcích. Během této doby se jim dokonce zpomaluje metabolismus, aby šetřili energií a nemuseli opouštět hnízdo. Ani po vylíhnutí mláďata neopouštějí po dobu dalších 7 měsiců. Taťulda letos oslaví již 34. narozeniny.

 Společně se společností Gender Studies jsme nejen pro tatínky připravili soutěž Tatínkem na 30 minut„Zn. Aktivně“. Úkolem soutěžících bude po dobu 30 minut zabavit vylosované lidské mládě a splnit s ním různé úkoly. Porota složená z maminek dětí bude bedlivě hodnotit, jak se které dvojici daří. Tři nejúspěšnější tatínkové získají, kromě dobrého pocitu, i ceny od Velkokopopovického kozla. Soutěž začíná v 11 hodin v areálu dětské zoo.

Ve 13. hodin pokřtíme mládě kasuára přilbového, které se vylíhlo 9. června tohoto roku. Také o něj se starostlivě stará jeho otec Kašík. Oba dva můžete obdivovat ve výběhu. Kmotry mláděte se stanou vítězný otec soutěže tatínkem na 30 minut a společnost gender Studies.

Po celý den budou moci tatínkové i ostatní návštěvnici ochutnat produkty Velkopopovického kozla ve stánku u hlavního vchodu.

Všichni tatínkové, kteří přijdou za doprovodu svého lidského mláděte, mají v tento den vstup do pražské zoo zdarma!
Těšíme se na Vás.


Mládě orangutana sumaterského dostane jméno v den svých měsíčních narozenin, v neděli 2. června v 11 hodin. Jde o prvního potomka samice Diri, která se o malého samečka stará velmi pečlivě. Foto Miroslav Bobek, Zoo Praha

Návštěvníky Zoo Praha čeká během prvního červnového víkendu hned několik mimořádných událostí. V sobotu 1. června budou mít všechny děti do 15 let vstup do pražské zoo za symbolickou jednu korunu. Speciální program na Den...

Samec želvy obrovské Emil, foto: Oliver Le Que, Zoo Praha

Těšte se v neděli 26. května na tradiční cyklus přednášek, chovatelskou poradnu a komentovaná setkání se želvami.




Přihlášení k newsletteru