Pravidla

Adopce a sponzorství

04. 01. 2016


Vážení příznivci Zoo Praha,
děkujeme vám za zájem o naši zoo. Zde jsou základní informace o možnostech adopce a sponzorování zvířat.

Rozdíl mezi adopcí a sponzorstvím

Sponzorství i adopce probíhají formou dobrovolného sponzorského daru. Každé zvíře chované v naší zoo je oceněno finanční částkou, která je u jednotlivých druhů odlišná a je odvozená od ročních nákladů na krmivo a další péči o dané zvíře.

 

SPONZOR
Sponzorem se může stát každý, kdo zaplatí částku minimálně 100 Kč na kterékoli zvíře. 

 

 

ADOPTIVNÍ RODIČ
Pokud se chcete stát adoptivním rodičem, je nutné zaplatit roční příspěvek, který je uveden u jednotlivého druhu v přehledné tabulce po kliknutí zde

 

 

PARTNER CHOVU
Speciální kategorií, spíše pro dárce z firemní sféry, je tzv. partner chovu. V tomto případě se jedná o dar ve výši 100 000 Kč.

 

 Pravidla

  • Doba trvání adopce i sponzorství je 12 měsíců od data přijetí platby.
  • Dar je daňově odečitatelnou položkou a na přání vám rádi vystavíme potvrzení pro finanční úřad.
  • V průběhu roku může dojít z chovatelských či provozních důvodů ke krátkodobému či trvalému umístění zvířete mimo expozici či k celkovému ukončení jeho chovu. V případě ukončení chovu či trvalého přesunu daného zvířete do zázemí bude adoptivní rodič či sponzor na tuto skutečnost následně upozorněn prostřednictvím kontaktního e-mailu či adresy, a současně mu bude nabídnuta změna adoptovaného či sponzorovaného zvířete.
  • Jména sponzorů a adoptivních rodičů zvířat, která jsou dočasně mimo expozici, jsou umístěna na panelu poblíž velké voliéry dravců.

 

Jako sponzor nebo adoptivní rodič můžete podpořit jakékoli zvíře žijící v Zoo Praha. Sponzorem se stává každý, kdo zaplatí částku minimálně 100 Kč na vybrané zvíře. Pokud se chcete stát adoptivním rodičem, je třeba zaplatit roční příspěvek, který je u jednotlivých druhů odlišný a je odvozen od ročních nákladů na krmivo a další péči o dané zvíře.

 

Podpořte své oblíbené zvíře a přispějte mu na krmení! Každý měsíc přidáváme několik nových druhů, kterým můžete zakoupit tzv. Stravenku, tedy krmnou dávku. 

 

Na našem webu si navíc můžete nastudovat podrobný jídelníček svého zvířecího oblíbence.

 

Jako poděkování obdržíte certifikát a banner na váš Facebook, kterým můžete svou pomoc i projekt propagovat. Každý měsíc mají vizuály jinou barvu.

 

 

Projekt je aktuálně pozastaven

Vstupenku na lepší časy si do konce roku 2020 zakoupilo 1019 příznivců Zoo Praha a vybrat se podařilo celkem 1 359 000 Kč! Žebříček TOP TEN držitelů, kteří budou mít možnost prohlídky Zoo Praha s jejím ředitelem, Miroslavem Bobkem, naleznete zde.

Ještě jednou všem velmi děkujeme za přízeň a podporu!



Máte v Zoo Praha svého favorita a rádi byste podpořili jeho chov? Můžete tak učinit hned a jednoduše pomocí svého mobilního telefonu. Stačí k tomu jediná SMS.

Zoo Praha se velmi významně podílí na ochraně ohrožených druhů zvířat přímo v jejich domovině. Tyto takzvané in situ projekty realizujeme po celém světě a zapojit se do nich můžete i vy!