Za vysvědčení (a bez něj!) do zoo

Akce v Zoo Praha

Filip Mašek  |  27. 06. 2023


Konec školního roku oslaví dětští návštěvníci v Zoo Praha. Již tento pátek budou mít všechny děti do patnácti let vstup za 1 Kč. Vysvědčení můžou protentokrát nechat doma – zoo letos rozšířila tuto tradiční akci na všechny děti bez ohledu na prospěch. Zúčastnit se budou moci i speciálních vycházek za volně žijícími živočichy v areálu zoo. V sobotu čekají návštěvníky komentovaná krmení zvířat doplněná o soutěžní otázky o drobné odměny. V neděli pak zoo zahájí výstavu sklípkanů.

Foto: Oliver Le Que, Zoo Praha Foto: Oliver Le Que, Zoo Praha

Program na pátek 30. června

  • 10.00–17.00 Pátrání po volně žijících ptácích, savcích, plazech, obojživelnících i hmyzu v areálu Zoo Praha. Prohlídky začínají každou celou hodinu před Vzdělávacím centrem.

Program na první prázdninový víkend 1. a 2. července

  • 1.–2. 7. Vycházky za africkými kopytníky: Vydejte se za hrochy, antilopami a žirafami. Komentovaná prohlídka s průvodcem začíná každou celou hodinu u severního vchodu do zoo a je pro návštěvníky zdarma. První prohlídka začíná v 10 a poslední v 16 hodin.

  • 2. 7. Vernisáž výstavy sklípkanů: Za účasti autorů a hostů slavnostně zahájíme výstavu sklípkanů. Návštěvníci spatří vůbec největší pavouky světa Theraphosa blondi nebo atypicky vyhlížející zástupce sklípáků Cyclocosmia latusicosta, kteří nápadně připomínají sušenky Oreo. Chybět nebude ani hudební doprovod. Program začne ve 13 hodin v Gočárových domech.

  • 2. 7. Duo per due (J. Haydn, D. Milhaud): nenechte si v neděli od 13 hodin ujít koncert pod širým nebem u Gočárových domů.

  • 2. 7. Zooškola pro dospělé na téma Pomáháme jim přežít: Jakou roli hrají zoologické zahrady v ochraně přírody a kde všude pomáhají? Představíme Vám nejdůležitější in situ projekty Zoo Praha napříč kontinenty. Na zooškolu je nutné se předem přihlásit ZDE.

  • Po celý víkend probíhají komentovaná krmení a setkání plná zajímavostí o zvířatech doplněná o soutěžní otázky. Každý, kdo se aktivně zapojí, dostane drobnou odměnu.

Na výstavě sklípkanů budou moci lidé pozorovat desítky druhů pavouků včetně bizarních sklípáků Cyclocosmia latusicosta připomínajících sušenky Oreo. Foto Petr Hamerník, Zoo Praha

Na výstavě sklípkanů budou moci lidé pozorovat desítky druhů pavouků včetně bizarních sklípáků rodu Cyclocosmia připomínajících sušenky Oreo. Foto Petr Hamerník, Zoo Praha

 

 


Světoznámá primatoložka Jane Goodall během své řeči před pavilonem Rezervace Dja v Zoo Praha po boku ředitele Zoo Praha Miroslava Bobka. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Světoznámá primatoložka a ochránkyně přírody Jane Goodall dnes pokřtila mládě gorily nížinné narozené před měsícem samici Kijivu v Zoo Praha. Malá gorila dostala jméno Gaia. Současně bylo odtajněno pohlaví tohoto v pořadí...

Klokani v průchozím výběhu Darwinova kráteru. Foto: Oliver Le Que

V neděli 12. května je Den matek. I my jej v zoo oslavíme.




Přihlášení k newsletteru