Kvízová stezka v Zoo Praha zpestří dětem prázdniny

Akce v Zoo Praha

Zoo Praha  |  17. 02. 2014


Jarní prázdniny v pražské zoo se nesou v duchu poznávání zvířat z polárních oblastí a jejich ohrožení. Po celé dva týdny mohou děti i dospělí soutěžit v tematické vědomostní stezce, která je součástí osvětové kampaně Od pólu k pólu.

Ikonou kvízové stezky a kampaně Od pólu k pólu se stal lední medvěd, foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha Ikonou kvízové stezky a kampaně Od pólu k pólu se stal lední medvěd, foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha

www.poletopolecampaign.orgPražská zoo připravila v době jarních prázdnin kvízovou stezku pro děti i dospělé, jejímž cílem je představit problematiku ohrožení polárních oblastí a zvířat žijící na sever a na jih od polárního kruhu. Připojuje se tím ke globální kampani s názvem Pole to Pole, kterou vyhlásila pro rok 2014 Evropské asociace zoologických zahrad a akvárií (EAZA).

„Zábavnou formou se snažíme vysvětlit poměrně složité téma, jakým jsou klimatické změny, globální oteplování a jejich dopad na celou planetu. Věříme, že lepší poznání života polárních zvířat i jejich ohrožení mohou každého z nás inspirovat k tomu, abychom změnili své každodenní návyky a začali se k přírodě chovat zodpovědně,“ vysvětluje Martin Smrček, vedoucí Oddělení programu a obsahu.

Po celé dva týdny mohou zájemci absolvovat vzdělávací stezku o ceny ze Zoo Praha. Prostřednictvím deseti otázek rozmístěných u expozic polárních obyvatel zahrady se návštěvníci dozvědí mnoho zajímavostí o problematice ohrožení pólů a tamějších živočichů. „Hrací tikety jsou po celou dobu k dostání u hlavního vchodu do zoo, vyplněné se odevzdávají do speciální schránky u hlavního východu,“ upřesňuje Martin Smrček.

Vyvrcholením prvního prázdninového týdne se stane nedělní akce se stejnojmenným názvem Od pólu k pólu, v rámci které se děti dozví více o životě nejznámějších ikon Arktidy – ledních medvědů. Zároveň budou moci navštívit speciální Polární centrum s dobrodružnými hrami a světem polárních rekordů, které představí fascinující schopnosti a dovednosti zvířat Arktidy a Antarktidy, ale i způsoby šetření energie a třídění odpadu a další možnosti, jak se zapojit do ochrany polární přírody. Polární centrum vyroste v blízkosti výběhu ledních medvědů a bude otevřené pouze v neděli 23. února od 10 do 15 hodin. 

Program dne Od pólu k pólu:

11.00 - Komentované krmení tučňáků

13.30 - Cvičení lachtanů

14.30 - Překvapení u ledních medvědů

V pondělí 3. března 2014 vyhlásíme 5 nejlepších řešitelů, kteří získají dárky ze Zoo Praha.

Otázky zoostezky najdete u venkovního bazénu lachtanů (1), v jeskyni u lachtanů (2), v Pavilonu tučňáků (3), u venkovního bazénu tučňáků (4), u orlů bělohlavých (5), u velkého výběhu ledních medvědů (6), u malého výběhu ledních medvědů (7), u vlků eurasijských (8), u sobů karelských (9), u sovice sněžní (10).

Zoostezka ukázka


Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

V pondělí 1. dubna, „na apríla“, můžete od 10 do 15 hodin volat na speciální aprílovou linku 296 112 300 panu Hrochovi, který rád zodpoví všechny vaše zvídavé dotazy.

Expozici Gobi (nejen) pro koně Převalského otevřela Zoo Praha v sobotu. Během nadcházejícího víkendu ji mohou zájemci poznat během speciálních prohlídek s průvodcem, které začínají oba dny ve 14 hodin u horní stanice lanovky. Foto Petr Hamerník, Zoo Praha

Velikonoční víkend v Zoo Praha nabídne honbu za pokladem, zdarma komentované prohlídky nové expozice Gobi i exkurzi do Ptačích mokřadů, které před pár dny obydlely nejvzácnější kachny světa, působiví morčáci paranští. Oba...




Přihlášení k newsletteru