Za jedničku do zoo a prohlídka zázemí varanů

Ostatní články

27. 06. 2011


Čtvrtek 30. června 2011

Všechny školní děti, které přijdou ve čtvrtek 30. června do Zoo Praha a prokáží se jedničkou z biologie, prvouky, přírodovědy nebo jiného přírodovědného předmětu na aktuálním vysvědčení, budou mít vstup za 1 Kč. Navíc se budou moci zapojit do zábavného programu, v rámci kterého budou hodnotit dovednosti našich zvířat. Své výkony předvedou:

  • v 11.00 nosál Dinďa u expozice nosálů
  • ve 12.00 káně Pedro u expozice lachtanů
  • ve 13.00 lemur Ocásek v expozici lemurů kata
  • ve 13.45 fenka Rozárka u Vzdělávacího centra
  • a ve 14.15 fretky Ricky a Ticky v divadélku Archa
 
Na základě známek získaných od dětí pak zvířata obdrží speciální vysvědčení.
 
Pro děti je též připraven program v rámci Dětského dne Coca-Coly, hlavního partnera pražské zoo. Na šesti stanovištích v areálu budou moci děti soutěžit a získávat razítka, na výherce pak čekají zajímavé ceny. Akce poběží od 10. do 16. hodiny.
 

Mládě varana komodského, foto (c) Petr VelenskýPoslední školní den budou mít navíc všichni návštěvníci jedinečnou možnost nahlédnout do nového zázemí pro odchov varanů komodských, které vzniklo za Pavilonem kočkovitých šelem. Přestože je chovné zázemí zatím neobydlené, jistě zaujme milovníky nejen „komododráčat“, ale i všech ostatních plazů. Výklad dostanete od těch nejpovolanějších, kurátora plazů a vrchní chovatelky plazů Petra a Nataši Velenských. Nebudou na vás čekat sami, ale v doprovodu živého varana komodského.

Sraz na prohlídku zázemí varanů komodských je ve 13.00, 14.00, 15.00 a 16.00 u vchodu do Pavilonu kočkovitých šelem. Ve 12.30 v pavilonu velkých želv uvidíte, čím a jak se varani komodští krmí. Svůj apetit vám předvedou mláďata vylíhnutá v říjnu 2009.


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru



Konzole ladění chyb Joomla!

Sezení

Informace o profilu

Využití paměti

Dotazy do databáze