Laponský den v Zoo Praha

Ostatní články

18. 02. 2009


Sobota 21. února 2009

V sobotu 21. února se v zoo můžete vypravit na sever. Ve vzdělávacím centru pro Vás bude připraven stánek s přírodninami, kde se seznámíte se zvířecími obyvately Laponska. Osaháte si hustou srst soba polárního a naučíte se poznat jeho parohy od parohů losa. Zjistíte, jak hřejivá je kůže lišky polární, nebo si prohlédnete rukavice z tulení kůže. Nejen děti si v laponských hrátkách vyzkouší, jak se běhá sobovi s parohy na hlavě, zkusí „nakrmit“ tuleně, nebo si ověří, že stavba iglů v mrazu není nic jednoduchého. Pro zájemce bude připravena i malá škola norštiny, kde se naučí nezbytné výrazy jako los, medvěd nebo papuchalk.

Až do 8. března se také návštěvníci mohou zapojit do naší přírodovědné sazky, která je rozmístěna v areálu zoo. Ve 12 otázkách si prověří své znalosti o evropských šelmách a zkusí štěstí ve hře.

Všichni návštěvníci, kteří přijdou 21. 2. v oblečení se severským vzorem a ukáží se na pokladně u hlavního vchodu, budou mít vstup do zoo zdarma!


Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...

Planoucí útesy v Gobi. Foto: David Broda

Součástí nové expozice Gobi v horní části Zoo Praha je ukázka světově významné paleontologické lokality. Americká expedice z roku 1923 definitivně potvrdila existenci zkamenělých dinosauřích vajec a také dala jméno ohromujícím...




Přihlášení k newsletteru