Zoo Praha

E-vstupenka
Menu

Pro velký úspěch opakujeme ochutnávky hmyzích pokrmů!

Zoo Praha  |  08. 07. 2015


Kdo ochutnal, jistě potvrdí, že dobře připravený hmyz je skutečnou pochoutkou. Kdo nevěří, měl by se tuto sobotu (11. 7.) určitě vydat do pražské zoo. Čeká ho nejen tradiční cvrček na česneku nebo červi v karamelu, ale i další lahůdky, které připraví tým zkušených kuchařů v čele se specialistkou na přípravu hmyzu Erikou Prokešovou.


Kdo by se brouka bál? Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha
Kdo by se brouka bál? Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Hmyz servírujeme zájemcům před Vzdělávacím centrem od 10 hodin až do vydání všech zásob (cca 16 hodin). A abychom nezapomněli: Veškeré druhy hmyzích pokrmů budou pro návštěvníky zdarma. Takže neváhejte, aby na vás skutečně zbylo.

Součástí druhého Dne hmyzožravců budou opět ukázky krmení hmyzožravých zvířat doprovázená zasvěceným komentářem pracovníků zoo.

Nenechte si ujít ani speciální komentovaná krmení:

  • 10.00 Krmení hrabáčů (pavilon Africký dům)
  • 11.00 Krmení axolotlů (před Vzdělávacím centrem)
  • 12.00 Nenasytný jedlík ježek (před Vzdělávacím centrem)
  • 13.00 Jídelníček chameleonů (před Vzdělávacím centrem)
  • 14.00 Gekončík jí ve dne v noci (před Vzdělávacím centrem)
  • 15.00 Čím se živí agama vousatá (před Vzdělávacím centrem)

Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Navštivte zvířata tehdy, kdy jsou nejaktivnější, a odhalte zajímavosti z jejich života. Setkání s oblíbenými zvířaty doplněná poutavým vyprávěním – stačí si jen vybrat!

Jméno prvorozenému potomku samice Diri vybrali loni chovatelé z téměř dvou tisícovek návrhů veřejnosti. Foto Petr Hamerník, Zoo Praha

Každým dnem odvážnější a aktivnější – takový je roční orangutan sumaterský Harapan, nejmladší přírůstek lidoopa v Zoo Praha. Díky svým předkům z divoké přírody je geneticky velkým přínosem pro zachování svého...