Zoo Praha

E-vstupenka
Menu

Restaurace a občerstvení


Aktuálně jsou v Zoo Praha přístupné vnitřní prostory restaurací i jejich zahrádky. 


Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha
Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Restaurace

Otevřeny denně od 9 hodin, zavírací doba dle Zoo Praha (vyjma června až srpna). Možnost ohřevu dětské stravy v následujících gastro provozech:

Restaurace Gaston
samoobslužná restaurace pod lanovkou. Jídelní lístek restaurace ZDE
Restaurace Oceán  samoobslužná restaurace u hlavního vchodu pod schody
Gulab Restaurant
samoobslužná restaurace zaměřená na indické speciality v horní části zoologické zahrady poblíž Údolí slonů
Hostinec Gočárův dům restaurace s obsluhou v západním cípu zoologické zahrady
Kavárna a cukrárna Černohouska poblíž horní stanice lanovky

 

Sezonní stánky s občerstvením

Pouze sezonní prodej duben–říjen, vždy od 9 hodin, zavírací doba dle Zoo Praha (vyjma června až srpna). Mimo hlavní sezonu otevřeno nepravidelně, dle počasí. 

Občerstvení U Vyder  u expozice vyder
Občerstvení U Hrocha severní vchod
Občerstvení V Oboře *
občerstvení, gril – nejvýše položený bod v zahradě
Občerstvení U Supa * jižní vchod
Kavárna Amazonie * v Rezervaci Bororo
U restaurace Oceán - gril u hlavního vchodu
U restaurace Gulab mezi Údolím slonů a expozicí antilop
Občerstvení U Gibona uprostřed vodního světa
Občerstvení U Trilobita naproti obchodu Geosvět

* Možnost ohřevu dětské stravy.

Změna jídelního lístku vyhrazena.

Nabídka hromadného stravování pro školy.

 

Orientační plán gastronomických služeb

Další informace

Stravenky Le Chèque Déjeuner akceptujeme ve stravovacích zařízeních označených níže zobrazeným logem.

Logo UP

Automaty:

V různých částech zoologické zahrady jsou umístěny automaty s pamlsky, chlazenými a teplými nápoji.

U každého občerstvovacího zařízení jsou umístěny koše na tříděný odpad.

Žádná z restaurací v areálu pražské zoo nevaří na palmovém oleji!

Zoo Praha se neformálně, nicméně aktivně zapojila do bojkotu produktů z palmového oleje. Chce tak chránit přirozené prostředí zvířat z deštných lesů, jako jsou orangutani, tygři či giboni. Jedním z hlavních důvodů, proč těmto druhům hrozí vyhynutí, je totiž ničení nenarušených deštných lesů, v nichž žijí – a velký podíl na tom má právě zakládání plantáží palmy olejné.

Aby pěstitelé získali prostor pro jejich rozlehlé monokultury, vypalují a kácejí deštné lesy – jeden z nejcennějších a nejbohatších ekosystémů planety, který je domovem neuvěřitelně pestré škály rostlin i živočichů a váže ohromné množství oxidu uhličitého, čímž pomáhá brzdit globální oteplování. Na vzniklé „zelené poušti“ plantáží naopak nepřežije kromě samotných palem téměř nic. Vznik a provoz plantáží je navíc nezřídka spjat s hrubým porušováním územních a lidských práv a především s ohrožováním zdraví místních obyvatel.

Žádná z restaurací v areálu pražské zoo proto na palmovém oleji nevaří.