Zvířecí olympiáda

Ostatní články

24. 07. 2012


Čtvrtek 26. 7. až neděle 12. 8. 2012

Zvířecí olympiáda, (c) Tomáš Adamec

Nemůžete se zúčastnit slavnostního zahájení 30. letních olympijských her v Londýně? Nevěšte hlavu a vydejte se ve čtvrtek 26. července do Zoo Praha. Ve 13.30 hod proběhne u expozice lachtanů zahájení Zvířecí olympiády. Pozvání přijali osobnosti české olympijské historie: stříbrná sportovní gymnastka Bohumila Řešátková Řimnáčová, stříbrný diskař Imrich Bugár a zlatý desetibojař Robert Změlík. Stanou se kmotry hned 14 plazích mláďat, kterým dají jména našich největších olympijských nadějí.

Hlavním hrdinou slavnostního odpoledne ale bude lachtan Meloun. Pomocí pověstného šestého smyslu odhadne, kolik zlatých medailí naši reprezentanti na olympiádě v Londýně získají.

Zkuste si i vy ve čtvrtek tipnout, kolik medailí dorazí do České republiky. A pokud bude váš odhad přesný, po skončení olympijských her na vás budou čekat hodnotné ceny.

Pro všechny návštěvníky jsme v areálu zoo připravili kvízovou zvířecí olympiádu. Vyzkoušet své znalosti budete moci až do neděle 12. srpna, kdy olympiáda končí. Na nejlepší účastníky opět čekají velmi hodnotné ceny ze Zoo Praha.

 

Malá Tonya na olympiádu poctivě trénovala!


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru