Kůň Převalského: Tři výročí. Nová výstava v jurtě

Akce v Zoo Praha

Helena Petáková  |  19. 06. 2019


V letošním roce si připomínáme hned tři výročí, která se vztahují ke koni Převalského. Všechna je mapuje aktuální výstava v jurtě poblíž výběhu koní Převalského.

Výstava Kůň Převalského: Tři výročí potrvá do 24. září 2019. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha Výstava Kůň Převalského: Tři výročí potrvá do 24. září 2019. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Před 180 lety se narodil objevitel posledního divokého koně, ruský geograf Nikolaj M. Prževalskij, 120 let uplynulo od prvního transportu koní Převalského z vnitřní Asie do Evropy a 60 let od 1. mezinárodního sympozia na jejich záchranu, jež se navíc konalo v Praze.

Všechna tři jubilea i další milníky chovu a ochrany tohoto pro Zoo Praha ikonického druhu mapuje retrospektivní fotografická výstava, umístěná v jurtě vedle výběhu koní Převalského.

Nová výstava v jurtě poblíž výběhu koní Převalského. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Mohlo by vás zajímat

O třech výročích spjatých s koněm Převalského si můžete přečíst více v článku ředitele Zoo Praha Miroslava Bobka


Užovka podplamatá, foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Letos se v rámci této celosvětové akce, v neděli 20. 4. zaměříme na ochranu přírody v Česku a seznámíme se s volně žijícími živočichy na území zoologické zahrady.

Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Exotické rajky, proslulé nádhernými pery a propracovanými zásnubními tanci, nově osídlí novoguinejskou expozici v Rákosově pavilonu. Oficiálně je budeme představovat v sobotu 13. dubna. Na tematické hry se můžete těšit mezi...




Přihlášení k newsletteru