Jaro je tady!

Akce v Zoo Praha

Zoo Praha  |  21. 03. 2019


Tuto sobotu v Zoo Praha se v pavilonu Indonéská džungle můžete zúčastnit akce Ohřejte se v zoo. Od 13 hodin pro vás bude nachystané komentované krmení varanů komodských a od 14 hodin se budete moci setkat s chovatelem orangutanů a zeptat se ho na vše, co vás o tomto druhu zajímá. Po celý den pro vás bude nachystán edukační stánek a doprovodné aktivity.

Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

V neděli se v rámci akce Jako je tady projdete po zoo spolu s průvodcem, budete pozorovat námluvy zvířat a poslouchat jejich hlasové projevy. Pro návštěvníky s platnou vstupenkou je prohlídka zdarma a trvá 90 minut. Sraz s průvodcem bude před hlavních vchodem do zoo v 11 a 13 hodin.

V Pavilonu šelem a plazů bude pro vás po celou neděli nachystán edukační stánek zaměřen na leguány a jejich chov v Zoo Praha. Ve 13.30 oslavíme 35. narozeniny leguána kubánského Pepína.

Od 9 do 13 hodin bude ve Vzdělávacím centru připraven workshop zaměřený na výrobu enrichmentu a ve 14 hodin proběhne přednáška zaměřena na toto téma.

PROGRAM:

23. 3. (sobota)

Ohřejte se v zoo
Program tematicky zaměřen na orangutany a ostatní obyvatele pavilonu Indonéská džungle. Doprovodné aktivity, edukační stánek (10.00 – 16.00).

13.00  Komentované krmení varanů komodských
14.00  Komentované setkání u orangutanů a setkání s chovatelem

 

24. 3. (neděle)

Jaro je tady
Vycházka po zoo s průvodcem, pozorování námluv zvířat, hlasových projevů atd.
Pro návštěvníky zoo s platnou vstupenkou je prohlídka zdarma. Začátek prohlídek od 11.00 a 13.00 (90 min), setkání s průvodcem u hlavního vchodu do zoo

Den leguánů
Program tematicky zaměřen na leguány a jejich chov v Zoo Praha, edukační stánek v Pavilonu velkých kočkovitých šelem a plazů (10.00 – 16.00)
Ve 13.30 Oslava 35. narozenin leguána kubánského Pepína, předání dárku

Výroba enrichmentu
9.00 –13.00  Worskhop zaměřený na výrobu enrichmentu z proutí ve Vzdělávacím centru
14.00 přednáška zaměřená na toto téma

Seznámení se štíry
Workshop seznamující návštěvníky blíže se štíry a jejich životním cyklem (14.00 – 15.00, Galerie Gočárovy domy)
Komentované prohlídky výstavy zaměřené na životní cyklus a zajímavosti o štírech, ukázky svleček


Užovka podplamatá, foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Letos se v rámci této celosvětové akce v neděli 21. dubna zaměříme na ochranu přírody v Česku a seznámíme se s volně žijícími živočichy na území zoologické zahrady.

Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Exotické rajky, proslulé nádhernými pery a propracovanými zásnubními tanci, nově osídlí novoguinejskou expozici v Rákosově pavilonu. Oficiálně je budeme představovat v sobotu 13. dubna. Na tematické hry se můžete těšit mezi...




Přihlášení k newsletteru