K 10. narozeninám hrabáči Dracovi popřeje herec Miroslav Táborský

Akce v Zoo Praha

Zoo Praha  |  10. 01. 2019


Samci hrabáče kapského Dracovi bude v pondělí 14. ledna přesně deset let. Narozeninová oslava za účasti herce Miroslava Táborského proběhne v Africkém domě už tuto sobotu od 14.00 v rámci programu „Ohřejte se v zoo“.

Foto: Václav Šilha, Zoo Praha Foto: Václav Šilha, Zoo Praha

Program v Africkém domě začne v sobotu 12. ledna v 10 hodin dopoledne a bude tentokrát tematicky zaměřen na hrabáče kapské. Návštěvníky čeká komentované krmení i řada doprovodných aktivit. Ve 14 hodin potom speciální host – herec Miroslav Táborský – popřeje Dracovi k 10. narozeninám a dojde i na předání pečlivě připraveného dárku, který chovatelé vymysleli společně se specialistkou na pohodu zvířat a enrichment.

Speciální program „Ohřejte se v zoo“, který se bude prolínat všemi zimními měsíci, probíhá v lednu v Africkém domě, v únoru se přesune do Pavilonu goril a v březnu potom do Indonéské džungle. Setkání se konají každou sobotu od 10.00 a v daném pavilonu je vždy umístěn edukační stánek, kde se zájemci dozvědí zajímavosti o zvířecích obyvatelích daných expozic. Připraveny jsou také hry pro děti a vše pokaždé vyvrcholí ve 14 hodin připraveným překvapením; např. setkáním s chovatelem či s hostem, vyhlášením soutěže či předáním zajímavého dárku.

Témata:

  •   5. 1. - žirafy - Ve 14.00 chovatelka Bára všem zájemcům představí žirafy, především Dianu, která slaví 16. narozeniny.
  • 12. 1. - hrabáči - Ve 14 hodin na vás bude čekat překvapení v podobě speciálního hosta, který popřeje Dracovi k 10. narozeninám.
  • 19. 1. - žirafy
  • 26. 1. - žirafy a hrabáči

Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

V pondělí 1. dubna, „na apríla“, můžete od 10 do 15 hodin volat na speciální aprílovou linku 296 112 300 panu Hrochovi, který rád zodpoví všechny vaše zvídavé dotazy.

Expozici Gobi (nejen) pro koně Převalského otevřela Zoo Praha v sobotu. Během nadcházejícího víkendu ji mohou zájemci poznat během speciálních prohlídek s průvodcem, které začínají oba dny ve 14 hodin u horní stanice lanovky. Foto Petr Hamerník, Zoo Praha

Velikonoční víkend v Zoo Praha nabídne honbu za pokladem, zdarma komentované prohlídky nové expozice Gobi i exkurzi do Ptačích mokřadů, které před pár dny obydlely nejvzácnější kachny světa, působiví morčáci paranští. Oba...




Přihlášení k newsletteru