Velikonoční program v Zoo Praha

Akce v Zoo Praha

Martin Smrček  |  10. 04. 2017


Během čtyř dnů volna o Velikonocích se určitě vypravte do Zoo Praha, kde si odpočinete, můžete obdivovat stovky zvířat a jejich mláďat, a navíc si užijete speciální velikonoční program.

Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Od čtvrtka do neděle si můžete zkusit vyrobit různé velikonoční dekorace, vytvořit vlastní kraslici, několika technikami si nabarvit vařené vejce nebo si prověřit své znalosti v poznávání ptačích vajec, jejichž různorodé ukázky najdete na improvizované výstavě.

Velikonoční program doplní také typické jarní hry. Kdo bude mít chuť, může s námi cvrnkat kuličky, vyzkoušet si chůzi na chůdách, běh s obručí či hry s vajíčky. V pátek a v neděli Vás odborníci navíc naučí plést pomlázky, které si budete moci odnést. Program probíhá ve Vzdělávacím centru vždy od 10 do 16 hodin.

V sobotu se přijďte určitě podívat k expozici ledních medvědů, kteří v 11 hodin dostanou obří malovanou kraslici.

Od pátku do neděle bude v areálu připravena hra „Vraťte nás do mraveniště“. Na viditelných místech v areálu poblíž našeho „plechového mraveniště“ bude každý den umístěno 100 mravenců – malých obrázků s vyobrazením mravenců. Každý, kdo mravence nalezne a donese do Přednáškového sálu mezi 10. a 16. hodinou, dostanete malou odměnu.

U Vzdělávacího centra ve 13 hodin proběhne velikonoční vystoupení Folklorního souboru Lučinka.

Velikonoční komentovaná krmení zvířat

Neděle 16. 4. 2017

  • 13.30 Velikonoční krmení pekari
    Výběh pekari Wagnerových

  • 14.00 Velikonoční krmení krkavců
    Voliéra krkavců velkých proti tapírům čabrakovým

  • 14.30 Velikonoční krmení lemurů 
    Ostrov lemurů

Pondělí 17. 4. 2017

  • 11.00 Velikonoční krmení slonů
    Údolí slonů

  • 11.30 Velikonoční krmení medojeda
    Afrika zblízka

  • 12.30 Velikonoční krmení nosálů
    Expozice nosálů červených

  • 13.30 Velikonoční setkání u supů
    Voliéra supů hnědých poblíž pavilonu tučňáků

  • 14.30 Velikonoční krmení goril
    Pavilon goril

Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

V pondělí 1. dubna, „na apríla“, můžete od 10 do 15 hodin volat na speciální aprílovou linku 296 112 300 panu Hrochovi, který rád zodpoví všechny vaše zvídavé dotazy.

Expozici Gobi (nejen) pro koně Převalského otevřela Zoo Praha v sobotu. Během nadcházejícího víkendu ji mohou zájemci poznat během speciálních prohlídek s průvodcem, které začínají oba dny ve 14 hodin u horní stanice lanovky. Foto Petr Hamerník, Zoo Praha

Velikonoční víkend v Zoo Praha nabídne honbu za pokladem, zdarma komentované prohlídky nové expozice Gobi i exkurzi do Ptačích mokřadů, které před pár dny obydlely nejvzácnější kachny světa, působiví morčáci paranští. Oba...




Přihlášení k newsletteru