Kolovrátku, toč se!

Akce v Zoo Praha

Michal Šťastný  |  27. 12. 2013


Poslední víkend tohoto roku bude patřit staročeským tradicím. Nabízí se i výprava do zoo po setmění, v pátek a sobotu pokračují oblíbené noční procházky s průvodcem!

Zjistěte, jak funguje kolovrat. Foto: Archiv Zoo Praha Zjistěte, jak funguje kolovrat. Foto: Archiv Zoo Praha

Vzdělávací centrum se od 27. do 29. prosince promění ve vánoční dílnu. Připraven je program plný staročeských tradic a řemesel, díky němuž si budete moci s dětmi vyrobit novoroční přání, zjistit, jak funguje kolovrátek nebo co vše dokáže vyrobit dráteník či keramička.

Řada přijde také na pouštění ořechových skořápek.

V pátek a sobotu vyrazí také oblíbené večerní procházky s průvodcem. V 17.00, 17.30 a 18.00 můžete zjistit, co dělají zvířata po zavírací době. Za svitu baterky se dozvíte klípky ze života zvířecích osobniostí pražské zoo i množství biologických zajímavostí. Těšit se můžete na poklidný odpočinek žiraf i čilé dovádění hrabáčů. Nevynecháme ani oblíbeného hrocha Slávka s rodinou nebo slůně Situ a celé stádo.Večerní prohlídky. Foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha

První termín od 17.00 je určen pro rodiče s dětmi, kterým přizpůsobíme i výklad. Ostatní termíny jsou určené věkem dospělým návštěvníkům. Je nutné se předem objednat (objednávky přijímáme od pátku 22. 11.) na tel. čísle 296 112 230 nebo na pr@zoopraha.cz. Vstupné na večerní prohlídky je 160,- Kč pro děti a 250,- Kč pro dospělé. Zahrnuje parkovné a průvodcovské služby.


Užovka podplamatá, foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Letos se v rámci této celosvětové akce v neděli 21. dubna zaměříme na ochranu přírody v Česku a seznámíme se s volně žijícími živočichy na území zoologické zahrady.

Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Exotické rajky, proslulé nádhernými pery a propracovanými zásnubními tanci, nově osídlí novoguinejskou expozici v Rákosově pavilonu. Oficiálně je budeme představovat v sobotu 13. dubna. Na tematické hry se můžete těšit mezi...




Přihlášení k newsletteru